Помер український фізик та дипломат Богдан Соколовський

Помер український фізик та дипломат Богдан Соколовський

Укрінформ
У віці 67 років помер український фізик, політик, дипломат Богдан Соколовський.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила медіа-експерт Лариса Мудрак.

«Богдан Соколовський пішов у засвіти. Сьогодні. Політик. Дипломат. Фізик. Це фото на одній з численних прес-конференцій в період 2005-2010 р. В той час він був Поважним й Надзвичайним Послом з міжнародних питань енергетичної безпеки. Я модерувала тоді всі його пресконференції. Це були перші відкриті війни з Росією, лише тоді енергетичні», - написала вона.

Мудрак зауважила, що «він тонко й глибоко відчував особливі нюанси ролі й можливості України на світовій мапі. Знав те, про що зараз вже не встигають говорити в політичних війнах й дипломатичних діалогах. Знав глибоку сутність. Глибинну. Ми не договорили. Багато про що».

Як повідомлялося, Соколовський закінчив фізичний факультет Львівського державного університету ім. І. Франка. Понад 20 років працював у галузі експериментальної фізики спецматеріалів і спецтехнологій, зокрема в лабораторіях Марбурзького та Хемніцького університетів.

Від 1993 року був на дипломатичній роботі в МЗС України (працював у Німеччині, США, Австрії, був начальником управління економічного і науково–технічного співробітництва МЗС).

У лютому 2004 року - звільнений із дипломатичної служби з політичних мотивів. У 2008-2010 роках - уповноважений Президента України з міжнародних питань енергетичної безпеки.

Автор понад 100 наукових робіт і винаходів, співавтор монографії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-