Рада хоче звільнити від податків доходи медиків, які протидіють COVID-19

Рада хоче звільнити від податків доходи медиків, які протидіють COVID-19

Укрінформ
Верховна Рада підтримала за основу зміни до Податкового кодексу щодо звільнення від оподаткування доходів медичних працівників, які безпосередньо зайняті на роботах з ліквідації захворювання серед людей на коронавірусну хворобу (COVID-19).

За відповідне рішення проголосувало 336 народних депутатів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Згідно з пояснювальною запискою, зважаючи на ризики, на які щодня наражаються медпрацівники, вважається за необхідне звільнити їх доходи від оподаткування на період виконання заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемії та пандемії коронавірусної хвороби (COVID-19), визначений у рішенні Кабінету міністрів про встановлення карантину, до завершення виконання цих заходів.

Читайте також: Спецзахист для медиків: до "Борисполя" прибув літак з Китаю

Як повідомлялося, 1 квітня Президент Володимир Зеленський підписав Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)", яким передбачені додаткові соціальні та економічні гарантії для підтримки громадян і бізнесу в умовах протидії поширенню коронавірусу в Україні.

Закон, зокрема, передбачає доплату в розмірі 300% заробітної плати медикам та іншим працівникам, задіяним у лікуванні хворих на COVID-19, а працівникам соціального захисту населення, які надають послуги громадянам, котрі перебувають удома, - до 100% зарплатні.

З 12 березня уряд запровадив в Україні карантин з метою протидії поширенню коронавірусної інфекції COVID-19. Наразі його продовжено до 11 травня 2020 року.

Станом на 9:00 30 квітня в Україні 10 406 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 261 летальний, 1238 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 540 нових випадків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-