Спецзахист для медиків: до

Спецзахист для медиків: до "Борисполя" прибув літак з Китаю

Фото
Укрінформ
До Міжнародного аеропорту «Бориспіль» прибув літак з Китаю, який доправив 400 тис. респіраторів та 50 тис. захисних щитків для українських лікарів. 

Про це повідомляє пресслужба Офісу Президента.

"Це останній рейс з «повітряного мосту», який організував Офіс Президента для забезпечення потреб України в засобах індивідуального захисту та медикаментах. Надалі постачанням усього необхідного займатимуться в Міністерстві охорони здоров’я", - відзначили в ОП. 

«Загалом було відправлено понад 25 літаків, які привезли вантажі для України», – сказав заступник керівника Офісу Глави держави Кирило Тимошенко після приземлення борту.

За словами Тимошенка, це, зокрема, вантажі, які закуповував Офіс Президента за кошти благодійних фондів.

«Хочу підкреслити, що все, що робив Офіс Президента, – на це не було витрачено жодної копійки з державного бюджету. Все це оплачували з благодійних фондів – те, що ми закуповували. А те, що закуповували комерційні організації, вони привозили за свої кошти, оплачували літаки, а також самі оплачували свої закупівлі», – резюмував Кирило Тимошенко.

Раніше повідомлялося, що 23 квітня в Україну прибув транспортний літак АН-225 "Мрія" з медичним вантажем. Літак у Києві зустрічали Президент Володимир Зеленський, міністр інфраструктури Владислав Криклій, головний санітарний лікар Віктор Ляшко та інші чиновники. Загалом "Мрія" привезла 103 тонни медичного вантажу.

Тоді Президент Володимир Зеленський заявляв, що "наша "Мрія" привезла в Україну 12 мільйонів масок як для лікарень, так і для аптечних мереж, привезли близько 260 тисяч захисних окулярів для медиків і більше 100 тисяч захисних костюмів 5-го рівня захисту".

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-