У Софії Київській помолилися за Україну. Були Порошенко і Турчинов

У Софії Київській помолилися за Україну. Були Порошенко і Турчинов

Відео
Укрінформ
П’ятий президент Петро Порошенко разом з дружиною в суботу вранці взяли участь у спільному міжконфесійному богослужінні за Україну в Софії Київській.

Відео із Богослужіння розміщено на сторінці експрезидента у Facebook.

“Сьогодні у Софії Київській разом із вірянами спільно просимо у Бога та Пречистої Діви Марії принести довгоочікуваний мир на Українську землю. Боже, бережи Україну!” - написав Порошенко.

Як видно на відео, спільний молебень за Україну здійснювали лідери провідних українських церков та релігійних організацій.

Читайте також: Порошенко: За 28 років незалежності ми здобули головне — незламне прагнення до свободи

Крім Петра Порошенка, участь у богослужінні взяли екссекретар РНБО Олександр Турчинов, міністр культури Євген Нищук, народний депутат Артур Герасимов, колишній заступник глави АП Ростислав Павленко.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський оголосив про рішення скасувати військовий парад на День Незалежності 24 серпня, а зекономлені кошти в сумі 300 млн грн віддати на виплату премій військовим.

Згодом в Офісі Президента заявили, що замість параду відбудеться Хода Гідності за участю Глави держави.

Водночас представники ветеранських організацій заявили, що організують у День Незалежності свій "Марш захисників України".

Таким чином, 24 серпня у Києві пройдуть два марші - офіційний ("Хода гідності") і неофіційний (Марш захисників України), який проведуть ветеранські спілки, волонтери та сім'ї загиблих воїнів.

День Незалежності України відзначається щороку 24 серпня на честь ухвалення Верховною Радою УРСР у 1991 році Акта проголошення незалежності України – політико-правового документа, який засвідчував новий статус української держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-