Хода, марш, прапори і вишиванки: як в Україні відсвяткували День Незалежності

Хода, марш, прапори і вишиванки: як в Україні відсвяткували День Незалежності

Фото, відео
Укрінформ
У суботу, 24 серпня, відзначається День Незалежності України.

Хода гідності за участю Президента України Володимира Зеленського.

* * *

"Марш захисників" на Хрещатику / Фото: Анатолій Сірик та Павло Багмут, Укрінформ

* * *

21:35 Близько тисячі учасників акції "Марш гідності" пройшли з барабанним боєм по центру Харкова від площі Конституції до пам'ятника Шевченку.

Марш захисників України у Харкові / Фото: В'ячеслав Мадієвський, Укрінформ

* * *

21:33 Українці в Анкарі відзначили День Незалежності біля головної вежі - символу міста Анкари, підсвіченою жовто-синіми кольорами.

День Незалежності в Анкарі відзначили біля головної вежі в кольорах прапора / Фото: Ольга Буднік, Укрінформ

* * *

20:15 До Дня незалежності у Києві відбувся "Забіг у вишиванках".

Забіг у вишиванках відбувся в Києві / Фото: Микита Пархоменко, Укрінформ

* * *

20:03 За підтримки Міністерства інформаційної політики України з використанням бренду Ukraine NOW у межах святкування Дня Незалежності України у Києві відбувся показ колекції бренду Serebrova Весна/Літо 2020.

Показ колекції Serebrova / Фото: Данііл Шамкін, Укрінформ

* * *

19:52 Спецпредставник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер та тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор подякували Президентові Володимиру Зеленському за запрошення на святковий прийом у Маріїнському палаці.

* * *

19:51 Гравці національної збірної України з футболу записали відеопривітання з нагоди Дня Незалежності України.

* * *

19:48 У Херсоні на День Незалежності батькам трьох українських полонених моряків, захоплених на українських кораблях, російськими силовиками в районі Керченської протоки в листопаді 2018 року, вручили вишиті рушники.

Батькам трьох полонених моряків вручили вишиті рушники у Херсоні / Фото Олександра Корнякова спеціально для Укрінформу

* * *

18:31 У Покровському сквері Харкова у рамках святкування Дня Незалежності біля площі Конституції пройшов  лицарський турнір "Кубок Слобожанщини 2019" за участю бійців з Харкова, Сум, Запоріжжя, Одеси, Києва.

Кубок Слобожанщини з історичного фехтування у Харкові / Фото: Вячеслав Мадієвський, Укрінформ

* * *

18:22 У Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного відбувся День відкритих дверей - демонстрація зразків бронетанкової та стрілецької зброї, огляд навчально-матеріальної бази, виступ Військового оркестру. Також відбулася церемонія урочистого складання військової присяги на вірність українському народові 500 першокурсниками військового вишу.

Першокурсники НАСВ імені гетьмана Петра Сагайдачного склали військову присягу у Львові / Фото: Альона Николаєвич, Укрінформ

* * *

17:22 Традиційний велопарад у вишиванках вулицями Вінниці з нагоди Дня Незалежності.

У Вінниці відбувся велопарад у вишиванках / Фото: Олександр Лапін, Укрінформ

* * *

16:45 Одесити відзначили День незалежності "Вишиванковим ланцюгом". Живий ланцюг розтягнувся на всю довжину Потьомкінських сходів, а потім до самого Морвокзалу, де учасників акції зустрів оркестр ВМСУ. Наймолодшою «ланкою» вишиванкового ланцюга став шестимісячний Костянтин, якого батьки привезли в колясці, а найстаршим - 75-річний дід Петро.

В Одесі відбулася акція "Вишиванковий ланцюг" / Фото: Ніна Ляшонок, Укрінформ

* * *

16:05 "Маршем нескорених" відзначили 28-у річницю Незалежності України у Львові.

Марш “Нескорених” у Львові / Фото: Пресслужба Львівської ОДА

* * *

15:33 Патріотична хода у Дніпрі стартувала від скверу Героїв і рушила до найвищого прапора України, який майорить навпроти історичного музею ім. Д. І. Яворницького.

По Дніпру пройшла тисячна хода на честь Дня незалежності / Фото: Микола М'якшиков, Укрінформ

* * *

15:18 У Марші захисників, що проходив у День Незалежності центром Києва, взяли участь близько 12 тисяч людей ще 20 тисяч глядачів спостерігали за рухом колони.

* * *

14:52 Президентський урочистий прийом з нагоди 28-ї річниці Незалежності проходить у Маріїнському палаці у Києві.

* * *

14:47 У Херсоні велосипедисти відзначили День Незалежності масовим заїздом.

* * *

14:44 Телеміст зі столицею, патріотичний флешмоб, вручення державних нагород: Дніпро відзначає День Незалежності України.

Дніпряни відсвяткували День Незалежності України /Фото: Микола М'якшиков, Укрінформ

Протягом дня на мешканців та гостей Дніпра чекає низка заходів на різних майданчиках. Одним із них традиційно є Фестивальний причал. Там влаштували сімейний забіг у вишиванках «Dnipro Vyshyvanky Run», фестиваль «Family Рicnic» з великим фуд-кортом, ярмарком, дитячою анімацією, лучним і спортивним тиром, пінним шоу та святковим концертом від художніх, вокальних і хореографічних колективів Дніпра, а також чемпіонат України з автозвуку та тюнінгу.

* * *

14:23 Учасники Маршу захисників влаштували на майдані Незалежності у Києві флешмоб на підтримку українських військовополонених і в’язнів Кремля.

* * *

14:03 Акція "Сто дзвонів" у пам'ять Героїв Небесної сотні відбулася на площі Конституції у центрі Харкова в рамках відзначення Дня Незалежності.

Святкування Дня Незалежності в Харкові / Фото: Вячеслав Мадієвський, Укрінформ

* * *

14:00 У Михайлівському соборі в Києві відбувся молебень за Україну з нагоди Дня Незалежності України, який очолив предстоятель Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

У Михайлівському соборі відкрили відреставровану скульптуру на честь 1000-річчя хрещення Київської Русі / Фото: Данііл Шамкін, Укрінформ

* * *

13:49 Ветерани військових частин і з'єднань, що дислокуються на території Одещини, учасники бойових дій на Донбасі та активісти волонтерських організацій зібралися в Одесі біля Національного театру опери та балету для участі у Марші захисників.

"Марш захисників України" в Одесі / Фото: Ніна Ляшонок, Укрінформ

* * *

12:59 Спецпредставник Держдепу США з питань України Курт Волкер та тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор взяли участь в офіційних урочистих заходах з Дня Незалежності на Майдані.

* * *

12:58 В Івано-Франківську святкові заходи до Дня Незалежності розпочалися з ранкової благодійної акції "Забіг у вишиванках", у якій взяли участь і міністр закордонних справ Павло Клімкін.

Вишиваний забіг в Івано-Франківську / Фото: Павло Пивовар

Святкування Дня Незалежності в Івано-Франківську / Фото: Юрій Рильчук, Укрінформ

* * *

12:37 Голова партії «Слуга народу» Дмитро Разумков вважає, що Хода Гідності на День Незалежності стала гідною заміною традиційному військовому параду.

Святкування Дня Незалежності на Майдані / Фото: Оксана Ускова, Укрінформ

* * *

12:34 Президент Володимир Зеленський відзначив державними нагородами 58 українських військовослужбовців.

* * *

12:15 До Дня Незалежності України Інститут національної пам’яті спільно з Bober Film Studio презентує яскравий ролик про Павла Чубинського, автор слів Гімну України, що демонструє всю багатогранність таланту вченого.

* * *

11:42 Латвiя пiдтримувала i надалі пiдтримуватиме боротьбу Украïни за свободу та територіальну цілісність. На цьому наголосив міністр закордонних справ Латвії Едгар Рінкевич у вітанні з нагоди Дня Незалежності України, розміщеному у Twitter.

* * *

11:41 У Запоріжжі святкування Дня Незалежності України розпочали з патріотичної ходи та спільного виконання гімну.

Святкування Дня Незалежності України в Запоріжжі / Фото: Дмитро Смольєнко, Укрінформ

* * *

11:39 У Херсонській ОДА до Дня Незалежності відкрилася художня виставка.

Художня виставка в Херсонській ОДА / Фото: khoda.gov.ua

* * *

11:38: Колона учасників Маршу захисників рушила від парку Шевченка в Києві. Участь у заході беруть кілька тисяч людей.

"Марш захисників України" в парку Шевченка / Фото: Оксана Ускова, Укрінформ

* * *

10:52 Президент Володимир Зеленський підписав указ про відзначення 29 серпня Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність держави.

* * *

10:47 Вшануванням українських патріотів, які у різні роки загинули за Вітчизну, розпочалося у Тернополі святкування Дня Незалежності.

* * *

10:43 У Києві в парку Шевченка починають збиратись учасники військового параду "Марш захисників України" до Дня Незалежності - альтернативного заходу Ході гідності.

У Києві в парку Шевченка збираються учасники військового параду "Марш захисників України" / Фото: Павло Багмут, Укрінформ

* * *

10:39 Міністерство інформаційної політики привітало українців з Днем Незалежності, міністр Юрій Стець побажав перемоги в боротьбі з агресором.

* * *

10:31 Прем'єр-міністр Володимир Гройсман привітав українців з Днем Незалежності.

* * *

10:09 Державний секретар Сполучених Штатів Америки Майк Помпео від імені президента Дональда Трампа й американського народу привітав Україну та українців із 28-ю річницею Незалежності.

* * *

9:51 До українців звернувся з вітальними словами з нагоди 28-ї річниці незалежності міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус.

* * *

9:50 На Майдані Незалежності відбулося урочисте підняття Державного Прапору України.

* * *

9:34 Президент Володимир Зеленський оголосив на Майдані Незалежності хвилину мовчання за загиблими. Після хвилини мовчання пролунали 100 дзвонів, які також підхопили усі міста України. 

* * *

9:25 Офіційні урочистості до 28-ї річниці Незалежності України проходять у Києві на Алеї Героїв Небесної Сотні.

Розпочалися офіційні урочистості до 28-ї річниці Незалежності України у Києві / Фото: Данііл Шамкін, Укрінформ

* * *

9.05 Закарпаття традиційно першим привітало Україну з днем незалежності. О 6 ранку в Ужгороді біля кафедрального собору Закарпатський народний хор провів традиційну акцію до Дня Незалежності “Молитва за Україну”.

Ужгород зустрічає День Незалежності України на світанку / Фото: Сергій Гудак, Укрінформ

* * *

8:15 До Дня Незалежності України Google випустив дудл з зображенням синьо-жовтого прапора України.

* * *

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський оголосив про рішення скасувати військовий парад на День Незалежності 24 серпня, а зекономлені кошти в сумі 300 млн грн віддати на виплату премій військовим.

Згодом в Офісі Президента заявили, що замість параду відбудеться Хода Гідності за участю Глави держави.

Водночас представники ветеранських організацій заявили, що організують у День Незалежності свій "Марш захисників України".

Таким чином, 24 серпня у Києві пройдуть два марші - офіційний ("Хода Гідності") і неофіційний (Марш захисників України), який проведуть ветеранські спілки, волонтери та сім'ї загиблих воїнів.

День Незалежності України відзначається щороку 24 серпня на честь ухвалення Верховною Радою УРСР у 1991 році Акта проголошення незалежності України – політико-правового документа, який засвідчував новий статус української держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-