Разумков каже, що Хода Гідності стала достойною заміною військовому параду

Разумков каже, що Хода Гідності стала достойною заміною військовому параду

Укрінформ
Голова партії «Слуга народу» Дмитро Разумков вважає, що Хода Гідності на День Незалежності стала гідною заміною традиційному військовому параду.

Про це він заявив у прямій трансляції Радіо Свобода.

«Сьогодні парад теж відбувся. Так, я вважаю, що необхідно проводити такі заходи під час відзначення національних свят. І сьогодні це теж було, вважаю, що це добре», – сказав політик.

На зауваження, що святкування відбулося без проходження колон військових і техніки, Разумков зазначив: «Парад був, і це важливо. А форма проведення параду може бути різна, коли з технікою, коли ні».

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський скасував військовий парад на День Незалежності 24 серпня, а зекономлені кошти у сумі 300 млн грн були передані на виплату премій військовим.

Замість параду відбулася Хода гідності за участю глави держави. Режисерами дійства стали Алан Бадоєв і Олена Коляденко.

Читайте також: Промова Зеленського з нагоди 28-ї річниці Незалежності України

Водночас, представники низки ветеранських організацій, які не погодилися з таким рішенням, організували альтернативний захід – Марш захисників України.

День Незалежності України відзначається щороку 24 серпня на честь ухвалення Верховною Радою УРСР у 1991 році Акта проголошення незалежності України – політико-правового документа, який засвідчував новий статус української держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-