Українська академія лідерства шукає

Українська академія лідерства шукає "послів" у США

Укрінформ
Амбіційний проект "Українська академія лідерства" (УАЛ), націлений на розвиток яскравих особистостей серед молоді в Україні, шукає "послів" у Сполучених Штатах, які можуть поширити знання про можливості проекту та залучити більше інвесторів.

Про це розповів у коментарі Укрінформу після презентації Академії в Вашингтоні Вільям Петрук, президент FUNDING Matters Inc., яка опікується проектом УАЛ.

"Мета сьогоднішньої зустрічі – створити групу людей, не тільки інвесторів, але й тих, хто може допомогти проекту, ставши нашими "послами", - зауважив він за підсумками "круглого столу", який зібрав представників американського бізнесу, уряду США і України, української діаспори, неурядових організацій.

За його словами, для Академії важливо, щоби люди, які були присутні на презентації, розповіли далі про те, що почули, про можливості, які можна створити для майбутнього України. Це дало би змогу залучити більше інвесторів для проекту та охопити більшу кількість молодих лідерів.

Читайте також: Світовий банк в Україні очікує продовження співпраці з Супрун

Українська академія лідерства — це 10-місячна освітня програма для випускників шкіл віком від 16 до 18 років, "які виявляють інтерес до самовдосконалення та хочуть зробити Україну кращою". Навчання в УАЛ триває шість днів на тиждень, студенти проживають у кампусах Академії. Програма будується на поєднанні фізичного, емоційного та інтелектуального розвитку на основі цінностей. Загалом, для навчання відбирається 240 студентів, і щороку кількість заявок лише зростає. Наприклад, у 2018-му їх було понад 3,2 тисяч.

"Чому це важливо для України? Існує, принаймні три причини, - зауважив Вільям Петрук. По-перше, молодь повинна бачити своє майбутнє в Україні. По-друге, для того, щоб бути успішними, молоді люди повинні мати знання та вміння. Й, по-третє, вони мають дослідити Україну в більш широкому контексті, на різних щаблях, і академія дає таку можливість – не тільки дізнатися більше про Україну, але й побачити світ.

Читайте також: Гройсман розповів, як реформа держуправління допомогла залучити молодь

Як зауважив президент FUNDING Matters Inc., студенти академії вже побували в Брюсселі, де дізналися, як країни об'єднуються і живуть за одними правилами. "Україна теж має таку перспективу", - зазначив він. Крім того, була організована поїздка до Ізраїлю, де студенти сприймали досвід, як країна починала процес сучасного державотворення, що зараз також актуально для України.

Вільям Петрук також зауважив, що УАЛ допомагає уникнути витоку талантів з України.

"Українські діти усвідомлюють, що таке національна ідентичність, гордість, мова. В академії вони мають можливість зрозуміти, які перспективи відкриваються перед ними, збагнути, яке багатство має їхня власна країна. Вони розуміють, що не мусять виїжджати за кордон для кращого життя, а можуть залишитися в країні та приносити користь власній державі й суспільству", - зауважив співрозмовник.

Академія діє з 2015 року й наразі фінансується, головним чином, за рахунок фонду Western NIS Enterprise Fund (WNISEF). Втім зараз починає проявлятися інтерес у місцевих органів влади, бізнесу, урядових структур, неурядових організацій, з боку української діаспори, які також бажають долучитися до процесу.

Варто лише додати, що студенти Академії мають власне гасло: "Творимо себе – творимо Україну! Кожне завтра починається вже сьогодні!"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-