Під час захоплення українських кораблів були DDoS-атаки на сайт Міноборони

Під час захоплення українських кораблів були DDoS-атаки на сайт Міноборони

Укрінформ
У день нападу РФ на українські кораблі в Керченській протоці, 25 листопада 2018 року, сайт Міністерства оборони зазнав DDoS-атак, коли фіксувалося понад 6 тисяч звернень на секунду.

Про це на брифінгу у понеділок заявив начальник головного управління зв’язку та інформаційних систем Генштабу ЗСУ Володимир Рапко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"25 листопада 2018 року під час агресії в Керченській протоці на одному з наших пристроїв кібернетичної безпеки... зафіксовано DDoS-атаку на сайт Міноборони. В цей момент було понад 6 тисяч звернень на секунду", - заявив Рапко, додавши, що наразі основними напрямками діяльності є кібероборона держави та захист інформаційно-комунікаційних систем ЗСУ.

Він також поінформував, що Генеральним штабом давно "налагоджена повна сумісність і взаємодія з суб'єктом забезпечення кібербезпеки в Україні", а з оголошенням в країні воєнного стану ця співпраця поглибилась. "Підрозділи ЗСУ, що відповідають за кібербезпеку, перейшли на бойовий режим роботи, підсилені бойові пости, деякі підрозділи переведені на цілодобовий режим роботи. Основними напрямками діяльності є кібероборона держави та захист інформаційно-комунікаційних систем ЗСУ", - зазначив начальник управління.

Серед загроз, з якими стикаються в Генштабі, є поширення шкідливого програмного забезпечення та DDoS-атаки.

"Ворог намагається порушити роботу нашої системи управління. І для протидії у нас є спеціальний підрозділ зі спеціальними комплексами, які захищають наші мережі. Як правило - це DDoS-атаки на наші системи та поширення шкідливого програмного забезпечення. Ще одним напрямком є перехоплення та блокування наших систем зв'язку", - поінформував Рапко.

Читайте також: Росія має негайно звільнити українських моряків - Європейська рада

Він нагадав, що з блокуванням та перехопленням систем зв'язку Україна гостро зіткнулася під час подій в Керченській протоці та постійно бачить це в зоні проведення ООС.

Як повідомлялося, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, що здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь. Вони обстріляли і захопили три українські кораблі у Керченській протоці та 24 моряків.

Верховна Рада України 26 листопада ухвалила закон, яким затвердила указ Президента України про введення воєнного стану на 30 днів в 10 областях у зв'язку з агресією Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-