Понад 60% українців єдині в тому, чого бракує країні найбільше

Понад 60% українців єдині в тому, чого бракує країні найбільше

Опитування
Укрінформ
На думку більшості опитаних (64%) мир є тим, чого сьогодні найбільше бракує Україні.

Такі результати опитування "Моніторинг електоральних настроїв українців" озвучив на прес-конференції заступник директора Київського міжнародного інституту соціології Антон Грушецький, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Більшість респондентів - 64% стверджували, що насамперед Україні бракує миру. Трохи менше говорили що бракує стабільності, порядку, розвитку, достатку, ще менше - єдності і справедливості", - сказав Грушецький.

Зокрема, за його словами, 41% вважають, що державі найбільше не вистачає стабільності, ще 40% - порядку, по 35-36% - достатку та розвитку, по 27% - єдності та справедливості. Питання миру є більш актуальним для Галичини та Донбасу, стабільності - для Півдня, розвитку та достатку - для Сходу, єдності - для Донбасу. Питання порядку та справедливості є однаково актуальними для респондентів практично в усіх макрорегіонах.

Крім цього, за його словами, більшість населення вбачають загрози для України саме у внутрішніх факторах, пов'язаних з соціально-економічною ситуацією.

"59% вважають, що однією з топ загроз для України є економічний занепад. Стільки ж респондентів говорять про масовий виїзд українців за кордон, 51% говорить про зубожіння населення", - повідомив він.

Відповідно до опитування, військовий конфлікт на Сході (66%) та хабарництво і корупція (43%) - дві головні проблеми загальнодержавного рівня.

Читайте також: Для більшості українців найсерйознішою проблемою є корупція

На особистісному рівні головними проблемами респонденти вважають підвищення тарифів на комунальні послуги (59%), низький рівень зарплат і пенсій (52%) та підвищення цін на основні товари (42%). Війна на Сході, як особиста проблема, хвилює 28% респондентів, хабарництво і корупція, відсутність роботи, неякісна медицина - по 17-19%, недостатній рівень соціального захисту - 11%.

Опитування проводилося експертами Київського міжнародного інституту соціології, Українського центру економічних та політичних досліджень ім. О.Разумкова та Соціологічної групи "Рейтинг" у період з 19 жовтня по 2 листопада 2018 року. Опитано 10 тисяч респондентів в усіх областях України (без врахування населення АР Крим та окупованих територій Донецької та Луганської областей). Статистична похибка вибірки становить не більше 1,0%.

Вибірка репрезентативна для населення України віком від 18 років за такими показниками як стать, вік, тип поселення та регіон проживання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-