Експерти канадської клініки тиждень консультуватимуть лікарів

Експерти канадської клініки тиждень консультуватимуть лікарів "Охматдиту"

Фото
Укрінформ
У Національній дитячій спеціалізованій лікарні "Охматдит" розпочалися консультації з фахівцями однієї з найкращих дитячих лікарень світу SickKids (Торонто, Канада).

Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти та науки.

"Упродовж тижня фахівці "Охматдиту" разом з експертами авторитетної дитячої клініки SickKids (Торонто, Канада) аналізуватимуть процеси та компетенції в українській лікарні та шляхи їх оптимізації. Експерти нададуть практичні поради та рекомендації щодо застосування найкращих міжнародних практик адміністрування лікарні та оптимізації внутрішніх процесів "Охматдиту", - йдеться у повідомленні.

До команди експертів, які консультуватимуть лікарів "Охматдиту", входять виконавчий віце-президент SickKids Джефф Майнленд, завідувач відділення педіатрії доктор Джеремі Фрідман, директор програми “Гематологія-онкологія, трансплантація кісткового мозку та паліативна допомога” Амріта Найпаул, директор з керування якістю, безпеки пацієнтів, профілактики та контролю інфекцій Річард Рей, директор міжнародних стратегічних проектів  SickKids Сінді Брюс-Барретт та медичний директор програми стажувань SickKids для педіатрів України Мирослава Ромач.

Читайте також: Медики-волонтери зі США та Канади лікуватимуть закарпатців

SickKids - один із найпотужніших світових педіатричних закладів охорони здоров'я і провідний науковий центр охорони здоров'я Канади. Заснований у 1875 році, він є найбільшою дослідницькою лікарнею у Канаді, має численні наукові відкриття у сфері лікування дітей.

На базі клініки SickKids був заснований однойменний благодійний фонд, який діє вже понад 50 років та щорічно централізовано залучає допомогу для лікарні в розмірі $145 млн. Щоб ці кошти витрачались ефективно, керівництво клініки та фонду узгоджують свої стратегічні плани розвитку та розставляють пріоритети.

Для того, щоб налагодити подібний процес в Україні, у перший день офіційного візиту SickKids пройшла відкрита зустріч іноземної делегації та адміністрації "Охматдиту" із десятьма найбільшими благодійними фондами та спонсорами, що впродовж багатьох років допомагають лікарні.

SickKids уже має досвід роботи з Україною. З 2014 року вони реалізовують “Програму стажувань для педіатрів України” разом із канадським Фондом “Діти Чорнобиля”  (the Children of Chornobyl Canadian Fund (CCCF)).

Фото: МОН

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-