В Україні створили футбольний центр для реабілітації ветеранів АТО

В Україні створили футбольний центр для реабілітації ветеранів АТО

Фото
Укрінформ
В Укрінформі підписано договір про створення першого в Україні Всеукраїнського центру психологічної та фізкультурно-спортивної реабілітації учасників АТО на базі комунального підприємства "Спортивний клуб "Вишневе".

Договір підписали голова правління Всеукраїнського об'єднання учасників АТО "Українці - разом!" Руслан Руденко, президент Федерації футболу учасників АТО Микола Білосвіт та директор КП "СК "Вишневе" Віктор Кіріченко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Мета створення центру - це долучення до занять футболом та до змагань з футболу учасників АТО як система оздоровчої медичної психологічної допомоги засобами футболу. Шлях соціальної адаптації до умов мирного життя", - сказав Руденко. За його словами, договір підписано на 10 років. 

У свою чергу командир батальйону імені генерала Кульчицького Віктор Толочко зауважив, що через футбол, через спілкування з товаришами адаптація йде швидше.

Він підкреслив, що дуже велику роботу для адаптації хлопців зробили керівники всіх силових структур. Так, у 2014 році було лише дві команди, а зараз уже 56. Участь у змаганнях беруть усі силові структури та ветерани АТО - загалом близько 1200 учасників. Завдяки Федерації футболу України ці матчі стали можливими, бо стадіони, судді, тренери були надані федерацією, підкреслив Толочко.

Як повідомив Білосвіт, матчі розпочиналися в АТО. Вони були придумані для того, щоб бійці "не шукали пригод у вільний час". І завдяки розумінню і підтримці всіх силових відомств, зазначив він, тепер ми маємо 56 команд. Найбільша серед них - це Збройні сили України - 26 команд. Нацгвардія представила 11 команд, прикордонники - 2, СБУ - 2, Нацполіція - 2 та Державна служба охорони - 1 команда. Інші - це ветерани АТО. 

Матчі пройдуть у Києві, Харкові, Львові, Маріуполі, Миколаєві, Запоріжжі, Полтаві, Черкасах, Житомирі, Чернігові, Вінниці, Дніпрі, Луцьку, Кропивницькому, Тернополі, Рівному, а завершаться на День захисника України - 14 жовтня - у Вишневому. Там і буде визначено переможця "Кубка героїв АТО", сказав голова правління Всеукраїнського об'єднання учасників АТО "Українці - разом!".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-