Голова СБУ каже, що справи Геращенка та Шеремета не пов'язані

Голова СБУ каже, що справи Геращенка та Шеремета не пов'язані

Укрінформ
Свідчень заарештованих, які намагалися вчинити замах на народного депутата Антона Геращенка, достатньо для їх ув'язнення.

Про це сказав у розмові з журналістами голова СБУ Василь Грицак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я не можу давати інформацію, які саме свідчення дають заарештовані особи, які планували вбивство народного депутата. Скажу лише одне, що доказів, зібраних СБУ, на етапі підготовки цього злочину у нас достатньо для того, щоб вони потрапили у в'язницю. Тим більше, що  вони були затримані "на гарячому", - сказав Грицак. 

Голова СБУ не став пов'язувати справи Геращенка та Шеремета.

"Сказати, що ми знайшли факти, що ці два злочини пов'язані, я, на жаль, не можу", - зазначив він і додав, що по цих справах триває розслідування.      

Як повідомляв Укрінформ, вчинити замах на народного депутата Антона Геращенка мали двоє громадян України, які раніше відбували покарання на окупованій території Криму і були достроково звільнені. За даними слідства, їх дії координував колишній громадянин України Андрій Тихонов, який нині мешкає у Бєлгороді (РФ).

Сам  Геращенко заявив на прес-конференції 23 січня, що, на думку слідчих, замах на нього і вбивство відомого журналіста Павла Шеремета реалізовано з одного диверсійно-терористичного центру на території РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-