Експерти назвали «потенційно зникаючі» професії

Експерти назвали «потенційно зникаючі» професії

Укрінформ
Одними із найбільш затребуваних професій в Україні у 2016 році були ті, які пов’язані з продажем, зокрема, менеджер з продажу та продавець-консультант.

Про це заявив директор з розвитку Work.ua Сергій Марченко на прес-конференції в Укрінформі.

“Як і минулого року, одними із найбільш затребуваних професій були ті, що пов’язані з продажем. Зараз у нас на першому місці - менеджер з продажу. Таких вакансій на нашому сайті зараз майже 7 тис. На другому місці - продавець-консультант, на третьому - водій, на четвертому - бухгалтер, а замикає п’ятірку - торговий представник”, - сказав Марченко.

Він зауважив, що у першій п’ятірці є професії, які наразі можна назвати потенційно зникаючими - водій та бухгалтер. При цьому, водії заробляють найбільше у категорії затребуваних професій, їх середня заробітна плата становить понад 9 тис. грн. Менеджерам з продажу пропонують неповних 8 тис. грн, трохи більше 6 тис. грн - продавцям-консультантам. Найменше із затребуваних професій заробляють касири - у середньому 4500 грн.

При цьому, за його словами, перше місце за кількістю пропозицій про роботу займає Київ, тут третина всіх вакансій сайту - 36 796. На другому місці Дніпро, а на третьому - Харків. Далі - Одеса та Львів.

Найбільше заробляють у Київській області, Одесі, Харкові, Миколаєві та Дніпрі. Найменше - Рівне, Житомир, Волинь, Суми та Чернігів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-