Нацбюро про заяву Найєма: Підстав для паніки немає

Нацбюро про заяву Найєма: Підстав для паніки немає

Укрінформ
У Національному антикорупційному бюро України визнають, що нині ведеться кампанія з дискредитації цього органу, помітні певні ознаки тиску на нього, але це не заважає бюро працювати у нормальному режимі.

Про це керівник управління зовнішніх комунікацій НАБУ Дар'я Манжура сказала кореспонденту Укрінформу.

«Так, ми вважаємо, що наразі є ознаки певного тиску на Національне антикорупційне бюро. Це вказує на те, що по відношенню до НАБУ ведеться певна дискредитаційна робота, але стверджувати цього напевно ми, звичайно, не можемо», - сказала Манжура.

За її словами, підстави вважати так дають випадки, які сталися останнім часом. Зокрема, нещодавно співробітники СБУ за погодженням з Генеральною прокуратурою України склали на співробітника НАБУ протокол про адміністративне правопорушення, пов'язане з корупцією. «Учорашня заява СБУ щодо викриття працівника бюро в корупції є абсолютно безпідставною», - підкреслила вона.

Речник НАБУ нагадала і про інцидент, який стався у п'ятницю, 12 серпня. Тоді під час проведення прихованого спостереження за об’єктом в одному із кримінальних проваджень, до приміщення, в якому знаходилися детективи, намагалися проникнути співробітники Генеральної прокуратури України, які сприйняли дані слідчі дії як стеження за собою.

«Також обшук 5 серпня (Генпрокуратура проводила обшук в приміщенні НАБУ — ред.), який передував цьому», - додала Манжура.

Водночас, коментуючи заяву народного депутата Мустафи Найєма про те, що Генеральна прокуратура та СБУ мають намір посилити атаку на Національне антикорупційне бюро, вона наголосила: «Ми цього не знаємо. У даному випадку, можливо, пан Мустафа Найєм має свої джерела, з яких бере цю інформацію. Якщо будуть рухи в бік НАБУ, тоді вже будемо реагувати у рамках законодавства та в межах своїх повноважень».

Якщо ж говорити про конфлікт між Нацбюро та Генпрокуратурою, про який писали ЗМІ, то його Манжура охарактеризувала так: «Це не конфлікт з ГПУ, а інцидент з окремими співробітниками, які намагалися завадити слідчим діям щодо себе. І це треба сприймати саме так». «Наразі підстав для паніки немає. Бюро працює в штатному режимі, розслідування продовжуються», - запевнила керівник прес-служби.

Як повідомлялося, раніше у вівторок народний депутат Мустафа Наєм на своїй сторінці у Фейсбуці написав, що Генеральна прокуратура та СБУ мають намір посилити атаку на Національне антикорупційне бюро.

За його словами, Генеральна прокуратура та СБУ готують низку кримінальних проваджень щодо працівників Антикорупційного бюро, в тому числі з середньої керівної ланки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-