Холодницький не знає, де зараз Чаус

Холодницький не знає, де зараз Чаус

Укрінформ
Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назар Холодницький не має даних про місцезнаходження викритого на хабарі судді Миколи Чауса.

Про це він заявив у ефірі телеканалу "112 Україна".

"Це більше питання до директора НАБУ, де повинні вживати оперативних заходів, щоб встановити його місцезнаходження. Крим - це також Україна. Можливо, він на території України, можливо в Білорусі, я не можу точно сказати", - сказав Холодницький.

Як повідомляв Укрінформ,  9 серпня детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП викрили суддю Чауса на хабарі у 150 тис. дол., які він вимагав за сприяння в отриманні підсудним більш м'якого вироку.

11 серпня голова САП Холодницький підписав судді Чаусу повідомлення про підозру та його було викликано до САП для її отримання, а пізніше до НАБУ для проведення слідчих дій, але Чаус так і не з'явився.

У Верховну Раду 15 серпня направлено подання про дачу згоди на затримання та арешт.

Чаус раніше був відомий тим, що вів кримінальні провадження проти учасників Євромайдану, а також справи бізнесмена Юрія Іванющенка та екс-глави партії УКРОПу Геннадія Корбана. У прокуратурі заявили, що мають намір вимагати для судді Чауса заставу в розмірі 3,7 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-