На деокупованій Херсонщині підтоплені три мости

На деокупованій Херсонщині підтоплені три мости

Укрінформ
На деокупованій Херсонщині підтоплені три мости та понад сімдесят будинків.

Як передає Укрінформ, про це у відеозверненні у Телеграмі повідомив начальник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

«Вода продовжує прибувати та підтоплювати населені пункти Херсонщини. На цю годину відомо про 71 підтоплений будинок. Тільки у селі Тягинка підтоплені два мости та 33 житлові будинки. У Бургунці три оселі опинилися у воді. В Одрадокам'янці підтоплено міст через що ускладнений під’їзд до населеного пункту. У селищі Козацьке Каховського району затоплено три десятки домівок», - каже Прокудін. 

За його словами, людей евакуюють з населених пунктів, які знаходяться у зоні підтоплення. Для цього задіяні 50 автобусів, волонтери, особовий склад поліції, ДСНС, працівники військових адміністрацій. Влада опрацьовує додаткові маршрути евакуації та розміщення населення.

Читайте також: Херсон затоплює: яка ситуація у місті

Прокудін відзначив, що станом на 15:30 евакуювали 1328 людей. Зокрема, мікрорайон Острів (Корабел) у Херсоні допомогли покинути майже 1200 людям. 136 людей розміщені в гуманітарних центрах. Потягом евакуювали 43 херсонці, з них три дитини. За допомогою волонтерів автотранспортом вивезли 114 людей, 15 з яких діти. Евакуація триває, каже начальник ОВА. 

Він запевнив, що ситуація знаходиться під контролем. 

Крім того, повідомило Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України у Фейсбуці, через підрив затоплена частина державних доріг обрасті.

"Ділянки державних автошляхів Херсонської області опинилися повністю під водами Дніпра та його приток після чергового акту тероризму ворога - підриву водопереливної дамби, будівлі машинного залу та шлюзу Каховської ГЕС. Йдеться про частини доріг Херсон - Нова Каховка - Генічеськ та Одеса - Мелітополь - Новоазовськ нижче гідроелектростанції", - повідомили в агентстві. 

За даними відомства, на лівому березі Херсонщини, який зараз тимчасово окупований російськими військами, під водою опинилася частина траси Одеса - Мелітополь - Новоазовськ.

Читайте також: Три сценарії затоплення територій через руйнування дамби Каховської ГЕС

На підконтрольному Україні правобережжі Херсонщини зараз повністю затоплені ділянки дороги державного значення Херсон - Нова Каховка - Генічеськ, вздовж якої розташовані населені пункти Дар’ївка, Токарівка, Новотягинка, Іванівка, Тягинка, Шилова Балка. Вода продовжує прибувати, відповідно затоплення доріг триватиме. 

"Просимо громадян врахувати інформацію про підтоплення доріг та координуватися під час планування маршруту евакуації з ДСНС і місцевою владою", - нагадують в агентстві.

Як повідомляв Укрінформ, вночі 6 червня російські війська підірвали греблю Каховської ГЕС. У зоні лиха на правобережжі Херсонщини опинилися близько 16 тис. людей. Оголошена евакуація. Вісім областей готові приймати евакуйованих із зони підтоплення через підрив росіянами Каховської ГЕС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-