З десяти «зелених коридорів» спрацювали вісім: за день евакуювали понад 6,6 тисячі людей

З десяти «зелених коридорів» спрацювали вісім: за день евакуювали понад 6,6 тисячі людей

Укрінформ
Протягом 19 березня через гуманітарні коридори вдалося евакуювати понад 6,6 тис. людей із Донецької, Київської та Луганської областей.

Про це сказала віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук на брифінгу, повідомляє Укрінформ.

“Із десяти гуманітарних коридорів сьогодні спрацювало вісім. Всього евакуйовано 6 623 людини”, - розповіла Верещук.

Зокрема, за її словами, із міста Маріуполь у Донецькій області до міста Запоріжжя по коридору виїхали 4 128 осіб, з яких 1 172 дитини.

Також, зауважила Верещук, із міста Мангуш до Бердянська мікроавтобусами було перевезено майже 500 маріупольців, які завтра зранку зможуть виїхати на автобусах до Запоріжжя.

“Автобуси із Запоріжжя для евакуації маріупольців зараз прибувають до Бердянська. Завтра на площі перед міським спорткомплексом у Бердянську автобуси будуть о 9-ій годині. Відправлення до Запоріжжя планується об 11-ій годині”, - повідомила урядовець.

Водночас, за її словами, триває робота над організацією транспорту для вивезення маріупольців з Портового, Мелекіна та Нікольського.

Також Верещук повідомила про результати евакуації на на Київщині. Так, із села Бервиця до Броварів упродовж дня через гуманітарні коридори вивезено 500 людей, із міста Буча до селища Білогородка - 320 людей, із села Богданівка до Броварів - 1 тис. людей.

“Із міста Бородянка до Білої Церкви евакуація не відбулася через обстріли. Автобуси залишаються на маршруті і зможуть почати евакуацію людей із Бородянки завтра із самого ранку”, - повідомила Верещук.

Окрім того, зауважила вона, 19 березня в Луганській області із міста Лисичанськ у місто Бахмут виїхало 160 людей, із міста Сєвєродонецьк у місто Бахмут - також 160 людей, із міста Рубіжне у місто Бахмут - 45 людей, із міста Попасна у місто Бахмут - 310 людей.

Верещук зазначила, що в ці міста також було доставлено гумінатірні вантажі - продукти та медикаменти.

“Херсонська область. На пів шляху 14 вантажівок із гуманітарною допомогою для міст Херсонської області були зупинені окупаційними військами. Доставка гуманітарних вантажів, на превеликий жаль, не відбулася”, - сказала віцепрем'єр.

Як повідомлялося, від початку запуску гуманітарних коридорів вдалося евакуювати із небезпечних населених пунктів вже близько 190 тис. людей.

24 лютого розпочалося широкомасштабне вторгнення військ рф в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-