Харків:  ворог намагається оточити місто, але зазнає втрат і темп наступу падає

Харків: ворог намагається оточити місто, але зазнає втрат і темп наступу падає

Укрінформ
Російські війська намагаються продовжувати наступальну операцію на Харків та Лозову, проте темпи цього наступу уповільнюються й ворог зазнає втрат. 

Про це заявив позаштатний радник керівника Офісу Президента Олексій Арестович на брифінгу, повідомляє Укрінформ.

«Противник намагається продовжувати наступальну операцію на місто Харків, місто Лозову, просуваючись і намагаючись охопити Харків із заходу, але зазнав катастрофічних втрат в озброєнні, бойовій техніці, особовому складі, й зараз темпи цього наступу дуже уповільнюються, скоро доведеться слово «наступ» брати в лапки», - сказав Арестович.

Також він запевнив, що Маріуполь «тримається», там обстановка контрольована.

Запоріжжя й Енергодар, за його словами, під українським контролем, готові до оборони. Арестович додав, що Південноукраїнська і Запорізька АЕС зараз знаходяться у безпеці.

Він також розповів, що на Миколаївському напрямку противник другу добу пробує просуватися, зазнає нищівних поразок і «не може похвалитися жодним тактичним успіхом, не те що оперативним».

Водночас радник керівника ОП поінформував, що в районі ООС Збройні Сили України утримують основні позиції, знаходяться й укріплюються на окраїнах Горлівки, що, за його даними, відволікає значні сили та увагу противника.

При цьому він зауважив, що повідомлення про російські кораблі, які нібито йдуть на Одесу, були «радісно зустрінуті захисниками Одеси, які з нетерпінням чекають ворога».

Як повідомлялося, 24 лютого президент РФ Путін оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки українців.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.

Україна офіційно направила позов проти РФ до Міжнародного суду ООН у Гаазі. Прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан ініціював початок розслідування ситуації в Україні.

38 країн звернулися зі спільним зверненням до Міжнародного кримінального суду (МКС) провести розслідування військових злочинів Росії в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-