У Сумах помер легендарний скороход Володимир Голубничий

У Сумах помер легендарний скороход Володимир Голубничий

Укрінформ
У Сумах у понеділок, 16 серпня, на 86 році життя помер легендарний спортсмен, двократний олімпійський чемпіон, Почесний громадянин міста Володимир Голубничий.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Сумської міської ради.

"Сьогодні пішла з життя людина-легенда... Про таких говорять: народжується раз в сто років, і це дійсно, так. Пройшли десятки років, а й досі мало хто зміг досягти того ж успіху, що дворазовий Олімпійський чемпіон Володимир Голубничий. Це непоправна втрата не лише для світової спортивної спільноти, а й для всіх, хто знав Володимира Степановича особисто", - процитувала пресслужба міського голову Олександра Лисенка.

Зазначається, що про дату, час та місце прощання з олімпійцем буде повідомлено пізніше.

Володимир Голубничий народився 2 червня 1936 року в Сумах. Вважається одним із найкращих майстрів спортивної ходьби в історії легкої атлетики. Заслужений майстер спорту, олімпійський чемпіон 1960 і 1968 років, чемпіон Європи (1974 р.), срібний і бронзовий призер Олімпійських ігор (1972 р. і 1964 р. відповідно). Мав у своєму активі також срібну нагороду чемпіонату Європи 1966 року та бронзову 1962-го.

Як інформує міськрада, Голубничому належать найкращі світові результати в 1955 і 1958 роках. Його прізвище занесене до Книги рекордів Гіннеса. Школу Голубничого пройшли сотні юнаків та дівчат, чимало з яких стали відомими спортсменами. Ім'я видатного олімпійця носить дитячо-юнацька спортивна школа в Сумах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-