У Кривому Розі стартувала реконструкція стадіону «Металург»

У Кривому Розі стартувала реконструкція стадіону «Металург»

Велике будівництво
Укрінформ
За президентською програмою «Велике будівництво» у Кривому Розі стартувала реконструкція стадіону «Металург», у ході якої буде облаштована сучасна, якісна та безпечна арена за стандартами ФІФА та УЄФА.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Дніпропетровська ОДА.

«Цьогоріч за програмою президента «Велике будівництво» в області будуємо басейни та реконструюємо стадіони. Наймасштабніший проєкт – «Металург» у Кривому Розі. Роботи вже почалися», – розповів перший заступник голови Дніпропетровської ОДА Володимир Орлов.

В ОДА зазначають, що за півстолітню історію «Металург» здобув добру славу, на ньому проходили легендарні матчі. Потім стадіон довгий час стояв занедбаний, а трибуни перебували в аварійному стані.

«Ми з друзями ходили сюди на матчі. Це було традицією городян. Розпочата масштабна реконструкція – дуже важлива подія для Кривого Рогу. Хочеться, щоб стадіон «Металург» став однією з найкращих арен області та справжньою гордістю містян. А ще гарною базою для розвитку спорту», - сказав народний депутат України Юрій Корявченков.

Поле оновленого стадіону буде з «живим» газоном. Зі спеціальною системою поливу і підігріву. Зведуть нові трибуни на 19 тис. глядачів. Передбачені і місця для людей з інвалідністю. Встановлять потужні прожектори для освітлення, електронні табло.

«Давно чекали на реконструкцію. Після її завершення стадіон стане головною тренувальною базою та футбольною ареною міста», – зауважив президент ФК «Кривбас» Костянтин Караманиць.

Будівельники осучаснять приміщення під трибунами. Там облаштують спортивні зали, роздягальні та тренерські. Можна буде займатися важкою атлетикою, боксом, фітнесом, карате та греко-римською боротьбою. Зведуть 4-поверхову будівлю. У ній – VIP-зону, коментаторські, місця для журналістів.

Читайте також: Укравтодор довів необґрунтованість звинувачень у корупції на «Великому будівництві»

Спорткомплекс буде із сучасною пожежною та охоронною сигналізацією, системою відеоспостереження. Матиме декілька входів для глядачів, оснащених електронними турнікетами. Навколо стадіону облаштують бігові доріжки. Також планується зведення зони для стрибків із жердиною.

Як повідомляв Укрінформ, заступник голови ОП і координатор «Великого будівництва» Кирило Тимошенко заявив, що у планах «Великого будівництва» на поточний рік – збудувати і оновити 6500 км доріг та 245 штучних споруд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-