Чернівці проситимуть 600 мільйонів на реконструкцію аеропорту

Чернівці проситимуть 600 мільйонів на реконструкцію аеропорту

Укрінформ
Експерти порахували, що на реконструкцію Міжнародного аеропорту Чернівців потрібно понад 600 мільйонів гривень. У міськраді звернуться до уряду для виділення необхідних коштів із держбюджету.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив заступник Чернівецького міського голови Ігор Крохмаль, передає Укрінформ.

"Вже в березні ми отримали позитивний експертний звіт з відкоригованою кошторисною частиною. Згідно з експертизою, загальна кошторисна вартість реконструкції аеропорту у поточних цінах станом на березень 2021 року складає 624 232,305 тис. грн", - зазначив посадовець.

За його словами, експертиза проєктно-кошторисної документації на реконструкцію Чернівецького аеропорту - це необхідний крок для виділення коштів відповідно до Державної цільової програми розвитку аеропортів на період до 2023 року. Відповідно до концепції програми, реконструкція саме Чернівецького аеродрому запланована на 2022 рік.

Читайте також: У Дніпрі почали будувати новий аеродром - Криклій

"Оскільки мова йде про фінансування з державного бюджету, наступними нашими кроками буде звернення до Агенції з розвитку інфраструктурних проєктів Міністерства інфраструктури. Після відповідних змін в бюджеті будемо чекати на рішення уряду про виділення коштів для реконструкції нашого летовища", - додав Крохмаль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-