На Вінниччині закрили на карантин 35 шкіл

На Вінниччині закрили на карантин 35 шкіл

Укрінформ
На Вінниччині попри нижчі від порогового рівня показники захвоюваності на грип та ГРВІ в області, у трьох районах закрили на карантин 35 шкіл.

Про це у понеділок на апаратній нараді повідомила директор департаменту охорони здоров’я Вінницької ОДА Людмила Грабович.

«В цілому по Україні ситуація із захворюваністю на грип та ГРВІ вже зрівнялась із граничним пороговим рівнем, на Вінниччині ми маємо показники на 18% нижчі епідпорогу. Проте, по області на карантин закрито вже 35 шкіл», - повідомила Грабович.

За її словами, впродовж тижня тимчасово було припинено навчання у 24 школах Могилів - Подільського району, восьми – Хмільницького, двох – Вінницького і однієї Жмеринського районів.

Читайте також: На Буковині вже майже 200 шкіл закрили на карантин

Згідно з даними ДУ «Вінницький обласний лабораторний центр МОЗ України», упродовж п’ятого тижня 2019 року за медичною допомогою з приводу ГРВІ на Вінниччині звернулось 9257осіб, з яких 58,7% - це діти. Рівень захворюваності на дані інфекції стабілізувався на рівні минулого тижня і склав 590,1 випадок на 100 тис. населення, при епідемічному порозі 724,3 випадки на 100 тис. населення. Стабілізування захворюваності спостерігалось серед дорослого населення, водночас захворюваність серед дітей зросла на 2%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-