Херсон відкрив регулярне авіасполучення з польським Любліном

Херсон відкрив регулярне авіасполучення з польським Любліном

Фото
Укрінформ
Між Херсоном і польським містом Люблін розпочато регулярне авіасполучення. У п'ятницю літак української авіакомпанії Bravo Airways здійснив перший рейс з люблінського аеропорту в херсонський.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми зараз дійсно відкрили нехай і маленьке, але вікно в Європу", сказав на брифінгу в аеропорту "Херсон" з нагоди відкриття даного авіарейсу заступник голови Херсонської облдержадміністрації Олександр Адамчик.

У свою чергу, комерційний директор аеропорту "Люблін" Ірінюш Дильчик зазначив на брифінгу, що дана подія є дуже важливою і для польського аеропорту. Важлива вона також і для громадян обох країн, адже завдяки цьому авіарейсу відстань між Любліном і Херсоном у часовому вимірі скоротилася до 1 години 10 хвилин, зазначив він.

На важливості цього рейсу акцентував також у своєму виступі і консул Генерального консульства Республіки Польща в м. Одеса Анджей Шмідке. "Прямий рейс Херсон - Люблін та Люблін - Херсон лише поліпшує відносини між людьми, між нашими школами та університетами, покращує життя тих, хто працює в Польші, допомагає туристичному руху. І не лише в Польщу, а й з Польщі. Я сподіваюсь, що все більше і більше туристів із Польщі приїде (на Херсонщину - ред.)", - зазначив консул.

Як розповів у розмові з кореспондентом Укрінформу директор комунального підприємства Херсонської обласної ради "Херсонські авіалінії" Віталій Кучерук, перший рейс був презентаційним, і ним не передбачалося везти пасажирів. Але його все ж виставили у продаж, і близько двох десятків людей придбали квитки із Любліна у Херсон на цей рейс. Літак мав прилетіти у херсонський аеропорт о 17.25, проте прибув на 40 хвилин пізніше через затримку з вильотом із люблінського аеропорту.

Читайте також: Херсонщина планує прийняти понад 4 мільйони туристів

За інформацією керівництва херсонського аеропорту, рейси Херсон - Люблін і Люблін - Херсон здійснюватимуться три рази на тиждень. "Це вночі із середи на четвер, у п'ятницю та неділю", - повідомив Кучерук. Виконуватиме рейси авіакомпанія Bravo Airways.

Херсон відкрив регулярне авіасполучення з польським Любліном / Фото Херсонської ОДА

Довідково. Херсонський аеропорт з 2006 року не приймав літаки і до весни 2013 року був фактично непрацюючим підприємством. 10 квітня 2013 року аеропорт "Херсон" офіційно відновив свою роботу, проте до 27 липня 2013 року він використовувався лише для здійснення чартерних рейсів за кордон та по Україні. З 27 липня 2013 року було розпочато також регулярні авіарейси. Наразі регулярні авіарейси здійснюються з херсонського аеропорту, крім Любліна, також у Стамбул та Київ.

Фото: Херсонська ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-