Перша леді ініціює об'єднання громадськості навколо інклюзивної освіти

Перша леді ініціює об'єднання громадськості навколо інклюзивної освіти

Фото
Укрінформ
Марина Порошенко закликала громадські організації та батьківські колективи з усієї України об'єднатися навколо питань інклюзивної освіти і створити мережу представництв по всій країні.   

Про це вона заявила на відкритті ініційованого Фондом Порошенка дводенного тренінгу «Впровадження інклюзивної освіти в Україні: регіональний вимір» у Мелітополі Запорізької області, повідомляє прес-служба глави держави.

Робоча поїздка Марини Порошенко до Запорізької області / Фото: Марків Михайло

"Сьогодні в Україні набирає потужних обертів освітня реформа, невід'ємною частиною якої є інклюзивна освіта. Дуже важливо, що показники долучення дітей з особливими освітніми потребами до загальноосвітніх закладів збільшилися у десятки разів, а українці відчули реальні зміни щодо здобуття якісної освіти для своїх дітей. Настав час об’єднати наші зусилля – для більш ефективного впровадження інклюзивної освіти в українському суспільстві", - сказала перша леді.

Вона додала, що для цього дуже важливо побудувати таку мережу громадських організацій, яка матиме свої представництва в усіх регіонах України та злагоджено працюватиме. 

Читайте також: Марина Порошенко домовилася про обмін досвідом у галузі інклюзивної освіти з Іспанією

Під час візиту в Мелітополь дружина Президента ознайомилася з роботою першого в області Інклюзивно-ресурсного центру та інклюзивного спортивного майданчика, обладнання для якого придбано за грантові кошти німецької міжнародної організації GIZ в обсязі 1 млн грн.

Окрім того, під час перебування у Запорізькій області перша леді оглянула всеукраїнську програму «Арсенал Ідей Україна» у Мелітопольському міському краєзнавчому музеї, яка створена та працює з її ініціативи. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-