Одесити вшанували пам'ять Кобзаря

Одесити вшанували пам'ять Кобзаря

Фото
Укрінформ
В Одесі близько двохсот людей, в тому числі представники влади, духовенства та громадських організацій, взяли участь в церемонії покладання квітів до пам'ятника Тарасу Шевченку з нагоди 204-ї річниці від дня народження великого поета.

В урочистостях взяли участь, зокрема, міський голова Одеси Геннадій Труханов, заступник голови облдержадміністрації Сергій Колебошин, глава Представництва МЗС України в Одесі Костянтин Ржепішевський, єпископ Одеський і Балтський УПЦ Київського патріархату Павло, представники Одеського військового гарнізону та громадськості міста, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Поезія Тараса Шевченка актуально звучить і сьогодні. Саме тому тисячі людей сьогодні вшановують його пам'ять, а творчість Великого Кобзаря служить нам опорою у боротьбі за розбудову вільної України", - сказав Колебошин.

Читайте також: У Дніпрі день народження Шевченка відзначили поетичним марафоном

Після виконання Державного Гімну України перед учасниками церемонії пройшла маршем рота почесної варти Одеського військового гарнізону. Біля монумента Шевченку звучали поезії у виконанні громадського діяча Микола Коваля та інших учасників святкової акції.

Урочистості до дня народження Шевченка відбулися також у Чорноморську, Ізмаїлі та інших містах Одещини.

Одесити вшанували пам'ять Т.Г.Шевченка / Фото: Ляшонок Ніна. Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-