Вандали розбили пам'ятний знак отаману Сірку у Харкові

Вандали розбили пам'ятний знак отаману Сірку у Харкові

Укрінформ
Вночі вандали розбили пам'ятний знак кошовому отаману Запорізької Січі Івану Сірку, що встановлений у сквері Перемоги у Харкові.

Про це повідомив у Facebook лідер "Східного корпусу" Олег Ширяєв.

"Сьогодні вночі невідомі вдалися до підлої провокації, трусливо пошкодивши пам'ятний знак Іванові Сірку. Вже не вперше - раніше його двічі обливали фарбою. По-звірячому, під покровом ночі розбивши знак відомого патріота України, ці нелюди лише показали свою слабкість. Ні, вони не вбили пам’ять про Сірка і не вбили патріотизму в наших серцях. Цей вчинок лише зайвий раз доводить вірність обраного мною шляху. Бо лише той, хто йде шляхом створення, отримує протидію. Ми відновимо цей пам’ятний знак, бо він був першим патріотичним знаком, встановленим після Революції Гідності. Він має залишитись. Усі бажаючи долучитись до відновлення - дзвоніть. А винні знайдуть своє покарання", - пише Ширяєв.

На місце події, розказали кореспонденту Укрінформу в відділі комунікацій ГУ Нацполіції в Харківській області, вже виїхали фахівці Київського райвідділу Харкова. За фактом розпочато перевірку.

Читайте також: Вандали пошкодили пам'ятник знаменитому запоріжцеві Жаботинському

Як повідомляв Укрінформ, пам'ятний знак Івану Сірку у Харкові був встановлений 23 серпня 2014 року.

27 січня 2017 року невідомі вже обливали його червоною фарбою.

18 серпня 2017 року в Харкові біля станції метро "Історичний музей" встановили бронзовий пам'ятник кошовому отаману Запорізької Січі Івану Сірку заввишки 6 м.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-