Вандали пошкодили пам'ятник знаменитому запоріжцеві Жаботинському

Вандали пошкодили пам'ятник знаменитому запоріжцеві Жаботинському

Укрінформ
Пам'ятник дворазовому олімпійському чемпіонові Леоніду Жаботинському, встановлений у Запоріжжі на початку Алеї Трудової Слави, постраждав від рук вандалів.

Через 2,5 місяці після встановлення з червоного гранітного постаменту зникла бронзова зірка з прізвищем спортсмена, пише Індустріалка.

“На жаль, цілим і неушкодженим монумент простояв недовго. Невідомі вандали вирвали, що називається, «з м'ясом» зірку, на якій було написано ім'я земляка, який прославив Запоріжжя на весь світ», - йдеться в публікації.

Автор скульптури, що зображує прославленого важкоатлета на п'єдесталі після нагородження на Олімпіаді в Мехіко — харківський скульптор Ельданіз Гурбанов.

Це не перший акт вандалізму щодо робіт харківського автора. Так, скульптура «Вчителька» на бульварі Шевченка вже довгий час стоїть без книги, яку відірвали разом з пальцем.

У центрі міста від рук вандалів постраждали також пам'ятник сталеварові на бульварі Шевченка, у якого ледь не відразу вкрали знаряддя праці, а ще «Алея випускників» у парку Трудової слави, де з чорнильниці на парті майже відразу зникло перо.

Читайте також: На Донеччині вандали розбили пам’ятник воїнам АТО

А на площі Олександра Поляка невідомі вкрали погруддя «народного мера», ім'я якого носить площа. Зараз міська влада замовила виготовлення меморіальної дошки з рельєфним зображенням Олександра Поляка, який пішов з життя 22 лютого 2003 року. Її буде встановлено на місці вкраденого погруддя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-