Штепа не дійшла до суду - злякалася

Штепа не дійшла до суду - злякалася

Укрінформ
Засідання Ленінського райсуду Харкова по справі екс-мера Слов'янська Нелі Штепи, що звинувачується в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України і створення терористської групи, перенесли на інший день через нез'явлення підсудного.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів адвокат Олександр Шадрін.

"Штепа приїхала до Харкова на суд зі Слов'янська, де вона перебуває під цілодобовим домашнім арештом з носінням електронного браслета, але до будівлі суду так і не увійшла. Як вона вважає, в приміщенні їй загрожує небезпека, оскільки недостатні заходи безпеки", - зауважив адвокат.

За його словами, в результаті нез'явлення підсудної суддя переніс засідання на 09.01.2018, на 12:00.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 18 листопада на засіданні Ленінського райсуду в Харкові відразу двоє суддів, призначених для розгляду справи екс-мера Слов'янська Нелі Штепи, заявили про самовідвід, посилаючись на неправильний розподіл суддів. Суд відмовив в обох самовідводах, і засідання продовжилося. За словами адвоката Олександра Шадріна, почувши про самовідвід двох суддів, Штепа розплакалася: "Вона сказала, що хвора і може не дожити до закінчення судового розгляду".

Суд продовжив для Штепи домашній цілодобовий арешт з електронним браслетом до 13 січня 2018 року, хоча захист просив зняти арешт у нічний час і не застосовувати браслет.

15 вересня Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) запросив інформацію від уряду України (копія запиту - адвокатові) про поточний стан здоров'я Нелі Штепи, що перебувало в СІЗО, а також про виконання припису Жовтневого райсуду Харкова від 14 серпня 2017 року про необхідність надання їй меддопомоги.

Читайте також: Не доживу до вироку: спроба ще двох суддів "піти" вибила у Штепи сльозу

Штепу затримали 11 липня 2014 року. На суді вона пояснювала, що закликала Путіна увійти до Слов'янська під загрозою терористів, що в полоні у терористів її били, а інтерв'ю для російських видань зроблені "під дулом автомата". Їй загрожує довічне ув'язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-