Не доживу до вироку: спроба ще двох суддів

Не доживу до вироку: спроба ще двох суддів "піти" вибила у Штепи сльозу

Фото
Укрінформ
Екс-меру Слов'янська Нелі Штепі, обвинуваченій у посяганні на територіальну цілісність України і створенні терористичного угруповання, суд продовжив домашній цілодобовий арешт з електронним браслетом до 13 січня 2018 року.

На сьогоднішньому засіданні двоє суддів Ленінського райсуду Харкова заявили про бажання взяти самовідвід, повідомив кореспондентові Укрінформу адвокат Олександр Шадрін.

"Запасний суддя Сергій Скляренко, призначений замість голови колегії суддів Віктора Вікторова, який 7 листопада пішов у тривалу відпустку по догляду за дитиною, а також новопризначена суддя Людмила Шрамко заявили про самовідвід, посилаючись на неправильний розподіл суддів. Суд відмовив в обох самовідводах, і засідання продовжилося", - зазначив адвокат.

Читайте також: Суд у справі Штепи перенесли - голова колегії пішов у декрет

За його словами, почувши про самовідвід двох суддів, Штепа розплакалася: "Вона сказала, що хвора і може не дожити до закінчення судового розгляду".

Суд у справі Неллі Штепи / Фото В'ячеслава Мадієвського

"Суд продовжив для Штепи домашній цілодобовий арешт з електронним браслетом до 13 січня 2018 року, хоча захист просив зняти арешт в нічний час і не застосовувати браслет", - додав Шадрін.

Наступне засідання суду призначене на 19 грудня.

Як повідомляв Укрінформ, Штепа була затримана 11 липня 2014 року. На суді вона пояснювала, що закликала Путіна увійти у Слов'янськ під загрозою терористів, що в полоні у терористів її били, а інтерв'ю для російських видань зроблені "під дулом автомата". Їй загрожує довічний термін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-