Суд у справі Штепи перенесли - голова колегії пішов у декрет

Суд у справі Штепи перенесли - голова колегії пішов у декрет

Укрінформ
Засідання Ленінського райсуду Харкова у справі екс-мера Слов'янська Нелі Штепи перенесли через те, що голова суддівської колегії пішов у тривалу відпустку.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

"Головуючий суддя у справі Штепи пішов у тривалу відпустку", - зазначила Дубовик.

Чергове засідання суду, за її словами, призначено на 15 листопада.

За словами адвоката Дмитра Марченка, головуючий суддя Віктор Вікторов пішов у тривалу відпустку по догляду за дитиною.

Читайте також: Геращенко нагадала, що за "Путін, прийди!" має відповісти не тільки Штепа

"Склад суддів перерозподілить комп'ютер. Суддю, що пішов у відпустку, замінить інший, запасний суддя", - пояснив адвокат.

За його словами, Штепа була на суді: "Що стосується її здоров'я, то вона продовжує пити ліки в зв'язку з підвищеним вмістом цукру в крові".

Як повідомляв Укрінформ, 28 вересня Ленінський райсуд Харкова переніс засідання у справі Нелі Штепи на 6 листопада: вона доставлена в лікарню із зали суду з гіпертонічним кризом. Планується допитати до 40 свідків захисту.

26 вересня Ленінський райсуд допитав в режимі відеоконференції трьох свідків захисту зі Слов'янська: це лікарі швидкої допомоги, які підтвердили, що Штепа дійсно була в полоні у бойовиків.

20 вересня Ленінський районний суд за клопотанням захисту змінив запобіжний захід для екс-мера Слов'янська Нелі Штепи з утримання в СІЗО на цілодобовий домашній арешт з електронним браслетом.

15 вересня Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) запросив інформацію від уряду України (копія запиту - адвокату) про поточний стан здоров'я Нелі Штепи, яка перебуває в СІЗО, а також про виконання ухвали Жовтневого райсуду Харкова від 14 серпня 2017 року про необхідність надання їй медичної допомоги.

Штепу затримано 11 липня 2014 року. На суді вона пояснювала, що закликала Путіна увійти в Слов'янськ під загрозою терористів, що в полоні у терористів її били, а інтерв'ю для російських видань зроблені "під дулом автомата". Їй загрожує довічний термін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-