Марина Порошенко відкрила ще одну медіатеку на Чернігівщині

Марина Порошенко відкрила ще одну медіатеку на Чернігівщині

Фото
Укрінформ
У рамках реалізації проекту Благодійного фонду Порошенка (БФП) "Інклюзивна освіта - рівень свідомості нації" перша леді Марина Порошенко відкрила медіатеку в гімназії №1 смт Десна Козелецького району Чернігівщини.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я щаслива, що на Чернігівщині запрацювали медіатеки, їх тут зараз 6, а до кінця року буде вже 8. Це - інтерактивний простір для наших дітей, де вони можуть знаходити друзів, спілкуватися з ними і навчатися не лише за підручниками, а й з використанням сучасних методів - комп'ютера та інтернету", - сказала Марина Порошенко.

Читайте також: Фонд Порошенка і Мінрегіон створять мережу інклюзивних центрів - меморандум

За її словами, загалом в Україні з початку нового навчального року в інклюзивних школах - учасниках освітнього проекту БФП - розпочали свою роботу майже сто медіатек.

Як пояснив директор Деснянського навчально-виховного комплексу "Гімназія - ЗОШ №1" Костянтин Римарєв, медіатека в школі вже працює. На ремонт приміщення під неї, меблі, техніку та все інше витрачено близько 250 тис. грн. Частина коштів - з БФП, частина - з місцевого бюджету.

Під час спілкування з вихованцями гімназії дружина Президента долучилася до виготовлення вітальних листівок українським захисникам до Дня ЗСУ і особисто написала їм послання. Ці листівки передадуть бійцям, які зараз захищають країну в зоні проведення АТО.

Також в Чернігові перша леді ознайомилася з роботою медіатеки школи №30.

У Чернігівській ОДА нагадали, що до реалізації проекту "Інклюзивна освіта - рівень свідомості нації" область долучилася у квітні цього року. На сьогодні в регіоні в п'яти навчальних закладах із інклюзивними класами працює вже 6 бібліотек нового зразка (у трьох чернігівських школах та по одній - у Корюківці й Десні).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-