Отруєння у Львові: у стравах з «Панської чарки» виявили золотистий стафілокок

Отруєння у Львові: у стравах з «Панської чарки» виявили золотистий стафілокок

Укрінформ
Золотистий стафілокок виявили у стравах, якими отруїлися 25 відвідувачів ресторану «Панська чарка» у Львові.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив заступник директора обласного лабораторного центру МОЗ України Олег Когут.

«Ми вже маємо результати досліджень продуктів з даного ресторану. У шести зразках із семи було виявлено золотистий стафілокок», - зазначив Когут.

Як повідомляв Укрінформ, починаючи від 16 жовтня, до медиків звернулося 25 людей, які харчувалися у згаданому ресторані. У них виявили гостру кишкову інфекцію.

Читайте також: Масове отруєння у Львові: кількість постраждалих сягнула 20 осіб

З приводу масового отруєння у «Панській чарці» минулого тижня позачергово засідала міська комісія з техногенної та екологічної безпеки, де зазначалось, що персонал закладу не проходив гігієнічного навчання, крім того, порушувалась технологія приготування страв – у ресторані не мали відповідного обладнання для переробки вареного м’яса. Відповідно, було написано заяву у поліцію, і вже порушено кримінальну справу за фактом отруєння людей. За результатами перевірки складено припис і передано розпорядження у відповідні органи про припинення функціонування закладу.

Крім того, керівників закладів громадського харчування зобов`язали забезпечити дотримання санітарних вимог у своїх  кафе та ресторанах, не допускати до роботи людей, які не пройшли відповідну гігієнічну підготовку і не мають відповідної освіти. Також не допускати до роботи працівників без медичних книжок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-