У Харкові 700 випускників склали присягу

У Харкові 700 випускників склали присягу

Фото
Укрінформ
Понад 700 хлопців та дівчат, які завершили навчання на факультеті військової підготовки Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» за програмою підготовки офіцерів запасу, урочисто склали військову Присягу на вірність українському народові на плацу вишу.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів начальник Регіонального медіа-центру МО (Харків) полковник Дмитро Горбунов.

"Понад 700 студентів із 20 цивільних вишів наполегливо опановували різні військові спеціальності на кафедрі військової підготовки офіцерів запасу. При цьому, останній місяць вони провели на навчальних зборах, аби на практиці закріпити нові знання", - зазначив Горбунов. 

За його словами, хлопців та дівчат привітали представники ректорату вишу, факульету військової підготовки, обласного військкомату, Харківської ОДА, ветерани ЗСУ.

"У ході церемоній складання присяги, відмінників навчання заохотили грамотами та відзнаками начальника військового вишу, а представники духовенства благословили усіх випускників. Після проходження урочистим маршем вони підкинули високо у гору монети на щастя", - додав Горбунов.

Як стало відомо, незабаром усім хлопцям і дівчатам присвоять військове звання «молодший лейтенант запасу» і після цього вони отримають почесне право служити у ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-