У Полтаву у зв'язку з силовим конфліктом прибули представники місії ОБСЄ

У Полтаву у зв'язку з силовим конфліктом прибули представники місії ОБСЄ

Укрінформ
Представники місії ОБСЄ Олександр Бурсач і Петро Баб'як прибули в Полтаву для моніторингу ситуації і збору фактів у зв'язку з силовим конфліктом і акціями протесту, викликаними забудовою арки на вул. Соборності, 27.

Про це Укрінформу повідомило джерело у Полтавській міськраді.

“Співробітники місії 7 квітня відвідали міську раду, де поспілкувалися з представниками влади. Вони також лпитували учасників протистояння, говорили з поліцейськими, оглянули місця сутичок біля арки і збираються відвідати лікарню, де у реанімації перебуває учасник АТО і активіст Олександр Коба", - уточнив співрозмовник.

Як повідомляв Укрінформ, 5 квітня противники забудови прохідної арки в домі зібралися на вул. Соборності, 27 для проведення мітингу. Незабаром він переріс в бійку з представниками забудовника та охоронцями. Під час протистояння троє людей - двоє ветеранів АТО і поліцейський - отримали поранення і травми.

Найбільше постраждав Олександр Коба: у нього вісім ножових поранень, він переніс дві операції і перебуває в реанімації.

Поліція затримала вісьмох учасників зіткнення, але невдовзі відпустила всіх.

6 квітня мітингувальники перекрили рух транспорту в центрі міста та пікетували управління Нацполіції, вимагаючи затримання і покарання винних у кривавій різанині.

У п'ятницю, 7 квітня, депутати Полтавської міськради намагалися скликати позачергову сесію з рішенням про мораторій на МАФи, але не набрали потрібної кількості голосів. Їх підтримували пікетувальники у мерії.

В результаті акцій протесту голова міської ради Полтави Олександр Мамай заявив, що ще в березні запропонував ввести в місті мораторій на будівництво нових стаціонарних тимчасових споруд.

Міський голова також заявив, що підприємець Віктор Степаненко написав заяву про призупинення забудови арки на вул.Соборності, 27, де він мав намір розмістити кафе.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-