Територія складу в Балаклії потребуватиме екологічної рекультивації - Семерак

Територія складу в Балаклії потребуватиме екологічної рекультивації - Семерак

Укрінформ
Територія військового складу в місті Балаклія Харківської області, де сталася пожежа з подальшою детонацією боєприпасів, у майбутньому потребуватиме екологічної рекультивації.

Про це заявив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак в ефірі програми «HARD з Влащенко» на телеканалі ZIK, повідомляє прес-служба Міністерства екології та природних ресурсів.

«Цим (екологічною рекультивацією - ред.) мають займатися власники земельних ділянок і органи місцевого самоврядування», - зазначив Семерак, зауваживши, що ситуація контролюватиметься Мінприроди.

Урядовець також повідомив, що представники Державної екологічної інспекції в Харківській області через загрозу для власного життя та здоров'я не могли відразу потрапити на територію складу з артилерійськими боєприпасами у Балаклії

«У перші дні після вибуху наших екоінспекторів не пускали на цю територію. Справа в тім, що ніхто не міг їм гарантувати безпеки, коли над головами літають снаряди», - сказав міністр, зауваживши, що будь-які снаряди, набої несуть загрозу для довкілля.

Він повідомив, що екологічним інспекторам на вихідних все ж вдалося взяти проби землі й води на території військового складу.

«Зараз ще немає результатів хімічного аналізу. Але військові запевняють, що там не було хімічної зброї, хімічних снарядів», - переповів міністр.

Як повідомлялося, 23 березня у місті Балаклія на території військового арсеналу Міністерства оборони виникла пожежа з подальшою детонацією боєприпасів та розльотом вибухонебезпечних предметів за межі арсеналу. За інформацією Міністерства охорони здоров'я, три особи постраждали, їх госпіталізовано, та одна особа загинула.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-