У Балаклії почали утилізацію вибухонебезпечних предметів

У Балаклії почали утилізацію вибухонебезпечних предметів

Укрінформ
У Балаклії, де вночі 23 березня спалахнули склади військового арсеналу, розпочато утилізацію вибухонебезпечних предметів.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів заступник голови Харківської ОДА Євген Шахненко.

"Відсьогодні спеціалісти Міністерства оборони України розпочали утилізацію вибухонебезпечних предметів. Вона проходитиме на спеціально відведеній території військової частини", - зазначив Шахненко.

За його словами, будуть чутні вибухи: "Хочу попередити населення Балаклії, що приводу для занепокоєння немає. Роботи планові, безпечні, все знаходиться під контролем".

На ранок, сказав чиновник, у Балаклії повністю відновлено теплопостачання - працюють усі 6 котельних - та підключено 80% абонентів газу. Також розпочато ремонтно-відновлювальні роботи.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок піротехнічні підрозділи ДСНС продовжили технічне обстеження й очищення від вибухонебезпечних предметів прилеглої до арсеналу території. До виконання робіт із розмінування від ДСНС залучено 75 піротехніків та 27 одиниць спеціальної техніки (15 піротехнічних розрахунків).

У ніч на четвер, 23 березня, на складах артилерійських боєприпасів на околиці Балаклії Харківської області спалахнула пожежа й почали вибухати боєприпаси. З околиць складів радіусом у 10 кілометрів було евакуйовано майже 20 тисяч людей. Пожежа ліквідована. Як головну версію подій розглядають диверсію, хоча не виключають і версії службового недбальства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-