У Кернеса пригрозили обленерго судом у разі відключення електротранспорту

У Кернеса пригрозили обленерго судом у разі відключення електротранспорту

Укрінформ
Відключення струму міському електротранспорту за борги незаконне.

Так прокоментував журналістам наміри АК "Харківобленерго" відключити тягові підстанції, що живлять електротранспорт, перший віце-мер Харкова Ігор Терехов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Енергетики знають про те, що не можна знеструмлювати електротранспорт у той час, коли рухомий склад працює на лінії. З 2 вересня рух електротранспорту в Харкові став цілодобовим, тому відключення незаконне. У разі відключення місто звернеться до суду", - наголосив Терехов.

За його словами, попередження про відключення - порушення усіх домовленостей.

"Було вирішено, що комунальні підприємства, у яких є борг, а це також "Харківводоканал" і "Харківські теплові мережі", щодня виплачуватимуть ту частину боргу, яку в змозі. Ми виконуємо свої зобов'язання, проплати йдуть", - додав Терехов.

Він вважає, що для вирішення цього питання потрібна допомога держави.

"Борг транспортників виник через те, що з держбюджету більше не компенсують кошти за перевезення пасажирів пільгових категорій. На сьогодні борг "Міськелектротранссервісу" перед енергетиками - 50 млн грн, до 1 січня він складе 87 млн. Держава заборговувала за перевезення пільгового контингенту близько 270 млн грн, а на 1 січня ця сума складе 404 млн грн. Рішення щодо погашення боргу без участі уряду знайти неможливо", - підкреслив перший віце-мер.

За його словами, "Харківобленерго" пропонує "або давати воду за графіком, або зняти з маршрутів частину рухомого складу".

"Ми на боці людей і не підемо на це. Обмежень у поданні води, тепла та скасування руху електротранспорту не буде. Ми вже звернулися до правоохоронних органів, прокуратури, СБУ для попередження дій обленерго", - сказав Терехов.

Як повідомляв Укрінформ, 8 вересня АК "Харківобленерго" попередила транспортників про відключення 10 вересня Салтівського і Жовтневого трамвайних депо, тролейбусного депо №2 і 3, а також 20 тягових підстанцій.

27 серпня, у суботу вночі, у Харкові було знеструмлено 6 тягових підстанцій, внаслідок чого на маршрути не вийшли 47 тролейбусів і половина трамваїв. 29 серпня рух електротранспорту було відновлено. Міськрада, комунальники та обленерго домовилися про погашення боргів у майбутньому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-