Працівник «колонії ДНР» втік з «роботи», але попався Нацполіції

Працівник «колонії ДНР» втік з «роботи», але попався Нацполіції

Укрінформ
Вугледарські правоохоронці на автовокзалі затримали працівника "виправної колонії ДНР".

Про це повідомляє Волноваський ВП ГУНП У Донецькій області.

"Під час несення служби на автовокзалі Вугледару, в поле зору правоохоронців потрапив чоловік із жінкою, які чекали автобус. Правоохоронці перевірили їх документи за базами даних та з’ясували, що чоловік брав участь у незаконних збройних формуваннях. Майже рік прапорщик працював на бойовиків", - йдеться у повідомленні.

26-річний місцевий мешканець селища Степне Мар’їнського району підтвердив правоохоронцям, що дійсно раніше він працював у виправній колонії міста Оленівка на посаді помічника чергового. На початку 2014 року, коли місто було захоплене бойовиками, прапорщик пенітенціарної служби вирішив перейти на бік окупантів. Але не було сенсу працювати без обіцяної зарплатні, і він на початку лютого 2015 року чоловік покинув службу.

Після звільнення чоловік разом з дружиною виїхав з окупованої території та поїхав до її рідних у Павлоград, де час від часу мав випадкові заробітки. Через відсутність постійної роботи вони з дружиною вирішили повернутися до Степного. У Вугледарі, де вони пересідали на інший автобус, чоловік і був затриманий працівниками поліції.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження - за ч. 2 ст. 260 «Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань» Кримінального кодексу України. Триває слідство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-