Джемілєв: Окупанти оголосили війну всьому кримськотатарському народу

Джемілєв: Окупанти оголосили війну всьому кримськотатарському народу

Укрінформ
У зв'язку з намірами Росії заборонити Меджліс кримськотатарського народу, на півострові різко погіршується ситуація з правами людини - окупанти оголошують війну всьому кримськотатарському народу.

Про це в інтерв'ю газеті "День" заявив народний депутат, Уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв.

"Під загрозою знаходяться декілька тисяч осіб - не лише 33 людини, що є членами Меджлісу, як найвищого представницького органу кримських татар, а й члени місцевих регіональних меджлісів, загальна кількість яких - близько 2300 осіб. Це оголошення війни всьому кримськотатарському народу", - заявив Джемілєв.

За його словами, фактично людей хочуть звинуватити не за якісь дії, а за те, що їх обрали представниками народу. "Таку похмуру ситуацію не дозволяла собі створити жодна влада", - вважає політик.

Крім того, Джемілєв розповів про насильницьку мобілізацію представників кримськотатарського народу в російську армію, хоча, відповідно до положень  Женевської конвенції, заборонено призивати жителів окупованих територій не лише у військові частини, але і в допоміжні структури.

"Я везу з собою десятки повісток, які приносять нашим молодим людям із погрозами, що якщо вони не стануть на військовий облік у військових комісаріатах, їх переслідуватимуть відповідно до російського закону", - повідомив Джемілєв.

Ці та інші питання, пов'язані з порушенням прав людини в окупованому Криму, лідер кримських татар має намір порушити в Нью-Йорку, де він виступить у п'ятницю на засіданні Ради безпеки ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-