На Київщині «радянські» вулиці перейменовують на честь воїнів АТО - Шандра

На Київщині «радянські» вулиці перейменовують на честь воїнів АТО - Шандра

Укрінформ
18 населених пунктів Київської області вже подали до Верховної Ради свої пропозиції щодо перейменування. 

Усього ж у рамках реформи декомунізації «радянські» назви на Київщині мають змінити 36 сіл у 16 районах. 

Про це Укрінформу повідомили в прес-службі Київської обласної державної адміністрації.

Найактивнішим у цьому плані наразі виявилися пристоличні райони. Так, Бориспільщина подала пропозиції по зміні назв сіл Ленінівка, Жовтневе, Кірове і Петровське, а Броварський район готовий до перейменування Фрунзівки, Димитрового і Куйбишевого. 

«Процес декомунізації став результатом європейського вибору нашої країни. Рухаючись у цьому напрямку, Київщина поступово позбавляється пережитків радянщини, які нині ще присутні у назвах вулиць та міст. Паралельно вирішується питання з пам'ятниками комуністичним вождям. Таких на Київщині залишається всього 12, і всі вони знаходяться виключно на приватних чи акціонерних підприємствах. Невдовзі ці пам'ятники будуть демонтовані та переправлені до історичного музею в Яготині», - зазначив голова Київської облдержадміністрації Володимир Шандра.

Водночас чимала робота в регіоні проводиться щодо перейменування об'єктів топоніміки - назв скверів, вулиць, бульварів, мостів та інших об'єктів у містах. На нові назви чекають об'єкти у 340 населених пунктах. Майже у третині з них процес уже зрушив з місця.  

Водночас у деяких районах Київщини місцеві громади активно перейменовують «радянські» вулиці на честь загиблих воїнів АТО.  Так, у місті Буча з'явилася вулиця Максима Ридзанича, а на Васильківщині -  вулиця Віктора Бойка (с. Барахти), Руслана Грецького та Марка Шпака (с. Мархалівка). 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-