Київська ОДА передала в облраду проект бюджету-2016 - Шандра

Київська ОДА передала в облраду проект бюджету-2016 - Шандра

Укрінформ
Київська обласна державна адміністрація сформувала та вже подала на розгляд обласної ради проект бюджету Київщини на наступний рік.

Фінансовий документ нині вивчається депутатами і має бути ухвалений наприкінці місяця. Про це поінформував голова Київської облдержадміністрації Володимир Шандра, повідомили Укрінформу в прес-службі ОДА.

Він наголосив, що в проекті обласного бюджету урахували чинні норми Податкового та Бюджетного кодексів, а в основу розрахунків дохідної частини заклали основні прогнозні показники економічно-соціального розвитку області.

Планові показники доходної частини загального фонду обласного бюджету без трансфертів на 2016 рік розраховані в сумі 822 518 300 грн, що на 17 млн грн вище очікуваних надходжень у 2015 році. Основним податком в доходах загального фонду обласного бюджету, як і в попередні роки, залишається податок на доходи фізичних осіб. Обсяг цього податку запланований у сумі 590 500 000 грн. У порівнянні з очікуваним надходженням в 2015 році, передбачається, що в наступному році зростання його надходження становитиме 3,1%, або 17, 862 млн грн.

Шандра також підкреслив, що бюджетна децентралізація відкрила додаткові можливості перед місцевими бюджетами.

«Завдяки проведенню бюджетної децентралізації за 10 місяців цього року до місцевих бюджетів понадпланово надійшло 1 млрд 21 млн грн. Це суттєвий показник, який значно збагачує місцеві скарбнички і дає їм доступ до ширшого фінансового ресурсу. Фактично вперше за роки незалежності ми мали профіцит бюджету, а разом з ним - і можливість перерозподілити бюджетні кошти місцевим громадам для їх економічного, соціального, інфраструктурного розвитку», - зазначив голова Київської ОДА.

За його словами, чимало видатків у проекті бюджету закладені під соціальну галузь - освітню сферу, охорону здоров'я, соцзахист, соцзабезпечення тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-