На альтернативні види палива переведено 49 навчальних закладів Київщини - Шандра

На альтернативні види палива переведено 49 навчальних закладів Київщини - Шандра

Укрінформ
З початку 2015 року котельні 48 шкіл та одного дитячого садка Київської області були переведені на альтернативні види палива.

Про це "Укрінформу" повідомили у  прес-службі Київської обласної державної адміністрації.

Найбільше проектів «зеленої» енергетики було втілено у навчальних закладах Васильківського і Переяслав-Хмельницького районів, де на альтернативне пальне перейшли 13 і 7 закладів відповідно. Ще по п'ять освітніх установ переобладнали свої котельні в Іванківському, Сквирському та Києво-Святошинському районах.

«В умовах військової агресії РФ питання скорочення споживання дорогого російського газу набуло принципової ваги. Київщина другий рік поспіль наполегливо працює у напрямку підвищення власної енергоефективності. На альтернативні види палива у різних районах переведено 30% котелень - вже 420 котелень в області працюють на різних видах біомаси, біогазу або вугіллі. Ці заходи допомогли цього року скоротити споживання газу на 14%», - зазначив голова Київської ОДА Володимир Шандра.

Також з початку цього року у навчальних закладах столичного регіону було відремонтовано майже 300 котелень. Роботи переважно проводили у школах (полагоджено 236 котелень), ще 60 котелень довели до ладу у дитсадках. Також було відремонтовано 59 внутрішніх систем опалення. Окрім того, задля скорочення споживання енергоресурсів з початку року було утеплено фасади у 14 садочках та 15 школах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-