Зеленський закликав учасників саміту Ініціативи трьох морів посилити протидію Росії

Зеленський закликав учасників саміту Ініціативи трьох морів посилити протидію Росії

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський закликав учасників саміту Ініціативи трьох морів посилити протидію Росії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ОП.

«Маємо бути відвертими: союзництво перевіряється саме тут - у захисті від російського терору. І щоб таких же російських ракет не було над Вільнюсом чи Варшавою, чи Кишиневом, їх нарешті не має бути над Одесою та Харковом», - зазначив глава держави під час виступу у Вільнюсі.

Президент Зеленський подякував усім, хто контактує з партнерами України та застосовує всі можливі методи й засоби: дипломатію, медіа, політичну роботу. Він окремо наголосив, що співпраця зі Сполученими Штатами має фундаментальне значення. Президент України також закликав країни - учасниці саміту створювати якомога більше спільних оборонних виробництв і водночас докласти максимум зусиль, щоб заблокувати постачання Росії компонентів, які вона може використати у своєму військовому виробництві.

«Співпраця з Росією має стати токсичною для всіх», - підсумував глава держави.

Читайте також: Зеленський у Вільнюсі закликав західних партнерів не зволікати з передачею ППО

Як повідомляв Укрінформ, Президент України перебуває з візитом у Литві. У Вільнюсі він провів зустрічі з президентами Литви Гітанасом Науседою, Чехії Петром Павелом, Румунії Клаусом Йоханнісом та Латвії Едгарсом Рінкевичсом. З латвійським лідером Зеленський підписав двосторонню безпекову угоду.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-