Китай пропонує скликати міжнародну конференцію для врегулювання «кризи в Україні»

Китай пропонує скликати міжнародну конференцію для врегулювання «кризи в Україні»

Укрінформ
Китай вважає, що для врегулювання «кризи в Україні» необхідно провести міжнародну мирну конференцію, визнану Україною і Росією, в ході якої країни мали б можливість відверто висловити свої позиції та домовитися про врегулювання суперечок.

Про це на пресконференції в кулуарах сесії законодавчого органу КНР сказав міністр закордонних справ Китаю Ван Ї, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Китай підтримує скликання міжнародної мирної конференції, на яку погодяться і Україна, і Росія, в якій усі сторони братимуть участь на рівних правах і матимуть можливість неупереджено та чесно обговорити всі мирні плани», - заявив Ван.

Міністр нагадав оприлюднений минулого року «мирний план Китаю з 12-ти пунктів» та місії спецпредставника уряду КНР Лі Хуея з «човникової дипломатії» для сприяння врегулюванню в Україні, а також укотре підкреслив незмінність позиції Китаю стосовно якнайшвидшого припинення бойових дій та повернення до дипломатії в «українській кризі» (так у Пекіні називають війну – ред.).

«Усі наші зусилля спрямовані на досягнення однієї мети – прокласти шлях до припинення збройного конфлікту та початку мирних переговорів», - зазначив він.

Китайський топдипломат додав, що його країна продовжить відігравати конструктивну роль для пошуку політичного врегулювання конфлікту.

Читайте також: Спецпредставник Китаю обговорив у Москві із заступником Лаврова війну проти України

Як повідомляв Укрінформ, представники ключових директоратів Європейської служби зовнішніх дій (ЄСЗД) обмінялися поглядами щодо російської агресивної війни проти України із представником Китаю, спеціальним посланником у справах Євразії Лі Хуеєм.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-