Засідання Ради Україна-НАТО відбудеться 16 травня

Засідання Ради Україна-НАТО відбудеться 16 травня

Укрінформ
У бельгійській столиці Брюсселі, 16 травня, пройде засідання Військового комітету НАТО на рівні начальників генштабів країн-членів Альянсу й України.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі НАТО.

Голова Військового комітету, адмірал Роб Бауер очолить цю зустріч, у якій візьмуть участь начальники Генеральних штабів країн-членів Альянсу та їхні колеги з України.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг приєднається до Військового комітету на відкритті сесій для обговорення ключових пріоритетів і викликів Альянсу.

Під час першої сесії начальники генштабів зустрінуться у форматі Ради Україна-НАТО, щоб обговорити агресивну війну Росії проти України, ситуацію на полі бою та подальшу підтримку України з боку НАТО та союзників.

Під час другої сесії голова Європейського командування Збройних сил США та верховний головнокомандувач Об'єднаних збройних сил НАТО у Європі генерал Крістофер Каволі поінформує начальників генштабів про прогрес, досягнутий у реалізації планів, які були прийняті на Вільнюському саміті в липні 2023 року (під час підготовки до Вашингтонського саміту).

Читайте також: Блінкен: Наша мета на саміті - допомогти Україні побудувати міст до членства у НАТО

Також будуть проводитися більш широкі дискусії щодо можливостей, інтегрованої протиповітряної та протиракетної оборони, оборонного промислового потенціалу та стійкості суспільства.

Третю сесію очолюватиме генерал Філіп Лавін, верховний головнокомандувач ОЗС НАТО з питань трансформації. Вона буде зосереджена на впровадженні Концепції багатодоменних операцій і Програми розвитку бойових дій (WDA), яка містить план військової трансформації НАТО на наступні 20 років.

Як повідомлялося, сьогодні генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг здійснив неоголошений візит до України, вже третій з початку повномасштабного російського вторгнення в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-