Путін з 2004 року почав втрачати зв'язок із реальністю щодо України – Кваснєвський

Путін з 2004 року почав втрачати зв'язок із реальністю щодо України – Кваснєвський

Ексклюзив
Укрінформ
У питанні України президент РФ Володимир Путін почав втрачати зв'язок із реальністю від Помаранчевої революції 2004 року.

На цьому в інтерв’ю Укрінформу наголосив експрезидент Польщі Александер Кваснєвський.

“Як на мене, ключовим моментом, коли він почав втрачати зв'язок з реальністю у питанні України, була Помаранчева революція у 2004 році. Тоді він зрозумів, що велика кількість українців хоче прямувати у бік Заходу і не пов’язує своє майбутнє з Росією; що Україна має сильне громадянське суспільство, яке не боїться вийти на вулицю вимагати гідного ставлення до себе. Майдан тоді переміг, це для нього як автократа було найчорнішим сценарієм того, що колись може статися і в Росії”, - підкреслив Кваснєвський.

За його словами, його антиукраїнська одержимість походить саме з 2004 року, а першим її очевидним проявом був 2014 рік й анексія Криму, що йому вдалося зробити дуже легко, без значних наслідків для себе.

Експрезидент РП зазначив, що тривалий час перебування при владі накладає на людину відбиток, вона починає втрачати зв'язок з реальністю.

“Це невблаганний процес. Навіть майже святі люди втрачали зв'язок з реальністю, а кадебіст Путін навіть кандидатом на святого ніколи не був”, - підкреслив колишній польський лідер.

На його думку, проблема з Путіним полягає ще і в тому, що він створив систему, яку самі росіяни називають путінізмом - владу однієї людини і відсутність будь-якого контролю за владою.

“У Росії цю владу має людина із спецслужб. Хоча в Росії спецслужби завжди відігравали важливу роль, але вони були під контролем: за царської Росії це був цар і його оточення, в часи СРСР – політбюро компартії. Зараз представники спецслужб захопили владу в Росії і позбавлені будь-якого контролю за їхніми діями. Його оточують особи, які також є представниками спецслужб”, - зазначив Кваснєвський.

На переконання експрезидента РП, сьогодні, коли Путін бачить, що все відбувається всупереч його волі, він скоює воєнні злочини і свідомо знищує український народ.

“Цілком слушно, що за це він має постати перед міжнародним трибуналом. Бомбардування цивільних об’єктів, підрив Каховської ГЕС, що призвело до гігантської гуманітарної катастрофи з поки ще до кінця незрозумілими наслідками, це все робиться для знищення патріотично налаштованих українців, яких він називає нацистами і націоналістами”, - підкреслив польський лідер.

Читайте також: Путін за 500 днів війни не реалізував жодної цілі — Кваснєвський

За його словами, Путін діє цинічно, аби мати Україну під контролем, але вживає пропаганду, "яка не тримається купи".

“Якщо хтось каже, що це мої брати і сестри, то остання справа, яку ти їм робиш – це вбивство, знищення майна і викрадення їхніх дітей, змушувати їх утікати зі своїх осель. У справі України Путін не думає реалістично, це його одержимість. Відтак, оскільки Путін не оцінює ситуацію реально, він є дуже небезпечним”, - резюмував Кваснєвський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-