Джапарова: Санкції проти російських медіа – найкраще рішення для захисту суспільств

Джапарова: Санкції проти російських медіа – найкраще рішення для захисту суспільств

Укрінформ
Санкції проти російських медіа є найкращим рішенням для захисту суспільств, а для боротьби з дезінформацією слід створити спеціальний вебсайт.

Про це сказала перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова, передає Укрінформ із посиланням на прес-службу МЗС.

"Санкції проти російських медіа були і залишаються найкращим рішенням, щоб захистити наші суспільства. Проте шкідливий вплив російської пропаганди та дезінформації досі присутній. Тому що вона за багато років пустила глибоке коріння по всьому світу. Заклики до умиротворення, маніпулювання зростанням цін, спроби підірвати військову підтримку – це лише частина викликів, з якими ми маємо справу щодня", – переконана Джапарова.

Читайте також: Три аспекти: Джапарова представила формулу неповторення кримського сценарію

28 жовтня перша заступниця міністра відкрила онлайн-захід "Креативні шляхи посилення стійкості до дезінформації та неправдивих відомостей у бурхливі часи", організований постійними представництвами України, Литви, Польщі та Сполученого Королівства при ООН у рамках Глобального тижня медіаграм.

"Еміне Джапарова запропонувала створити за участю Департаменту глобальних комунікацій Секретаріату ООН спеціальний вебсайт, який містить найкращі практики та творчі ідеї у сфері боротьби з дезінформацією", – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Україна, Литва, Польща та Британія презентують в ООН практики боротьби з дезінформацією

За її словами, дезінформація та пропаганда є частиною інструментарію росії в її війні проти України, якою російські офіційні особи та пропагандисти з 24 лютого намагалися виправдати агресію та злочини рф. Зокрема, останній із них – про т.зв. "брудну бомбу", яку нібито Україна розробляє для нападу на росію і яку російська делегація намагається просувати в рамках ООН.

Крім того, серед інших прикладів російської дезінформації Джапарова навела наміри росії перекласти відповідальність на Україну за нібито провокування світової продовольчої кризи. Вона наголосила, що саме російські окупанти заблокували українські порти, поставили під загрозу свободу судноплавства, обстрілювали українські сховища із сільськогосподарською продукцією, перекривали транспортні шляхи.

"І сьогодні росія знову погрожує відновити "голодні ігри", – зазначила перша заступниця міністра.

Читайте також: Співавторами нової резолюції ООН на підтримку України стали 67 країн - Джапарова

За словами Джапарової, з перших днів повномасштабного вторгнення рф пріоритетом України є перехоплення ініціативи на інформаційному фронті для того, щоб не дозволити росії нав'язати світу своє бачення ситуації.

"У 2014 році було дуже складно пояснити навіть європейській аудиторії, що це справжня війна, а не криза. Що саме росія розв'язала війну, а не якісь "бойовики". Я рада, що нам вдалося розкрити світові очі й завдати удару по російській пропагандистській машині", – підсумувала вона.

Читайте також: «Воєнний стан» створює привід для вивезення української культурної спадщини до рф – Джапарова

Нагадаємо: Україна разом із партнерами проводить «Ярмарок креативних ідей» у рамках Глобального тижня медіаграмотності вже вдруге. Цей захід є частиною зусиль нашої держави та країн-партнерів на майданчику ООН щодо протидії розповсюдженню фейків та дезінформації.

Цього року провідні українські, литовські, польські та британські неурядові організації ознайомили учасників заходу із власними креативними напрацюваннями, які дозволяють споживачам інформації ефективніше протистояти впливові дезінформаційних технологій.

Фото: МИД

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-