Україна, Литва, Польща та Британія презентують в ООН практики боротьби з дезінформацією

Україна, Литва, Польща та Британія презентують в ООН практики боротьби з дезінформацією

Укрінформ
Постійні представництва при ООН України, Польщі та Великої Британії 28 жовтня проведуть онлайн-захід «Креативні шляхи посилення стійкості до дезінформації та неправдивих відомостей в буремні часи».

Як повідомляє пресслужба МЗС, захід проводиться як спільна ініціатива країн Люблінського трикутника та Великої Британії.

«Український досвід представить керівниця проєкту Filter.National Валерія Ковтун, яка зробить презентацію на тему: «Медіаграмотність для молоді: як Filter розвінчує історичні міфи та пояснює тактику дезінформації в TikTok», - поінформували у зовнішньополітичному відомстві.

Читайте також: Україна в ОБСЄ: Дії росії підпадають під злочин геноциду

Із вступним словом до учасників звернеться перший заступник міністра закордонних справ України Еміне Джапарова. Запрошені експерти з чотирьох країн представлять свої творчі проєкти та ідеї, спрямовані на підвищення медіаграмотності з особливим акцентом на темі посилення стійкості до дезінформації та неправдивих відомостей в суспільствах.

Презентація найкращих практик боротьби з дезінформацією відбудеться в межах Глобального тижня медіаграмотності, який минулоріч був заснований резолюцією Генеральної Асамблеї ООН за співавторства України.

Читайте також: Радбез ООН на вимогу росії обговорить фейки про «біолабораторії» та «брудну бомбу» в Україні

Україна та її партнери ініціюють обговорення в ООН шляхів посилення боротьби з дезінформацією вже другий рік поспіль, враховуючи набутий досвід в контексті успішної протидії інформаційній війні росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-