«Воєнний стан» створює привід для вивезення української культурної спадщини до рф – Джапарова

«Воєнний стан» створює привід для вивезення української культурної спадщини до рф – Джапарова

Укрінформ
Перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова закликає ЮНЕСКО та партнерів засудити так званий «воєнний стан», оголошений путіним на тимчасово окупованих територіях України, що ставить під загрозу культурну спадщину і створює привід для вивезення обʼєктів.

Про це заявила вона заявила у Твіттері, повідомляє Укрінформ.

«Як Голова Комісії України в ЮНЕСКО закликаю ЮНЕСКО та партнерів засудити так званий «воєнний стан», запроваджений росією на окупованих українських територіях Запорізької, Херсонської областей та Донбасу, який ставить під загрозу українську культурну спадщину та створює привід для незаконного вивезення українських культурних об’єктів до росії», - зазначила Джапарова.

Читайте також: Денисенко – про «воєнний стан» путіна: він стравлює оточення через дистанціювання від війни

Перша заступниця міністра також зауважила, що як держава-учасниця Гаазької конвенції про захист культурних цінностей у випадку збройного конфлікту 1954 року і Першого протоколу до Конвенції росія грубо порушує ці міжнародні документи.

Як повідомлялося, 19 жовтня президент рф володимир путін підписав указ про воєнний стан на тимчасово окупованих територіях України - маріонеткових «днр» і «лнр» та загарбаних російською армією частинах Херсонської і Запорізької областей, а також указ про заходи, які вживаються у зв'язку з цим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-