Денисенко – про «воєнний стан» путіна: він стравлює оточення через дистанціювання від війни

Денисенко – про «воєнний стан» путіна: він стравлює оточення через дистанціювання від війни

Укрінформ
президент рф володимир путін разом з оголошенням воєнного стану несподівано підняв мера москви сергія собяніна до статусу “відповідального за регіони разом з адміністрацією президента”, - таким чином путін замазує в кров всіх тих, хто належав до так званої “партії мовчання”.

Про це у Фейсбуці заявив радник міністра внутрішніх справ України, виконавчий директор Українського інституту майбутнього Вадим Денисенко, передає Укрінформ.

“Разом з воєнним станом путін несподівано підняв мера москви до статусу «відповідального за регіони разом з адміністрацією президента». Так він замазує в кров всіх тих, хто належав до так званої партії мовчання. І паралельно створює напругу по лінії собянін-кірєнко”, - уточнив він.

Радник міністра вважає, що путін починає провокувати конфлікти в оточенні за участю тих, хто намагався дистанціюватися від війни і набирає політичної ваги.

Окремо Денисенко зазначив, що цей путінський указ дає можливість з четверга на загарбаних рф територіях, окрім Криму, забирати всіх чоловіків в армію. “Не просто хапати на вулицях, а вриватися в будинки. Евакуація потрібна для того, щоб спростити виявлення чоловіків”, - переконаний експерт.

Виконавчий директор Українського інституту майбутнього заявив, що цей указ ділить росію на чотири зони з різним ступенем готовності до бойових дій.

“Це потрібно для того, щоб в будь-який момент перевести будь-яку територію в воєнний стан і там продовжити мобілізацію”, - уточнив він.

Читайте також: «Воєнний стан» путіна нічого не змінює для України, деокупація територій триватиме - Подоляк

Як повідомлялося, президент рф володимир путін підписав указ про так званий воєнний стан на тимчасово загарбаних територіях України - маріонеткових “днр” і “лнр” та частинах Херсонської і Запорізької областей.

Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк заявив, що "воєнний стан" путіна на тимчасово захоплених територіях нічого не змінює для України, звільнення цих територій від росіян продовжуватиметься.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-